PT-D800W

Krimpkous/labels met volg- of serienummer maken (Groep)

Wanneer er in de volgende beschrijving sprake is van 'krimpkous', wordt het gebruik van de E800TK en E850TKW verondersteld.

Met 'Groep' kunt u krimpkous of labels afdrukken waarbij u twee reeksen in het patroon selecteert om die steeds automatisch te laten ophogen.

Voorbeeld:

Voorbeeld - groep

Maak dit soort genummerde krimpkous/labels met het toetsenbord van de printer.

1.  Voer de tekst in behalve de tekst die u wilt ophogen.

Voorbeeld: maak krimpkous of labels zoals in het voorbeeld hierboven. Voer in dit geval alleen '1A-0' in.

Scherm voor maken van krimpkous Scherm voor maken van label

Groep - scherm voor maken van krimpkous 1

Groep - scherm voor maken van label 1

2. Plaats de cursor waar de eerste geserialiseerde tekst moet komen (rechts naast '0') en druk vervolgens op de knop Shift en Serialiseren. Selecteer [Groep] met de knop Pijl omhoog of Pijl omlaag en druk vervolgens op OK of Enter.

Groep - scherm voor instellingen

3. Selecteer voor de eerste geserialiseerde tekst [Type], [Notatie], [Van], [Tot] en [Verhoogd met] met Pijl omhoog of Pijl omlaag, stel de waarden in met Pijl links of Pijl rechts  en druk vervolgens op OK of Enter.

[Van], [Tot] en [Verhoogd met] kunt u ook invoeren door de gewenste cijfers te typen.

Voorbeeld: [Type]: Normaal, [Notatie]: 000-999, [Van]: 1, [Tot]: 4 en [Verhoogd met]: 1

Zie de volgende tabel met instellingen (fabrieksinstellingen zijn vetgedrukt):
    Kenmerken Waarde Omschrijving
    Type

Normaal, Octaal, Hex, Alfabet

Bepaalt de notatie van het geserialiseerde nummer: decimaal, octaal, hexadecimaal of alfabetisch.

Indeling

Normaal

000-999, __0-999, 0-999

Bepaalt hoe de cijfers van het geserialiseerde nummer worden ingedeeld.
    - 000-***: nullen worden gebruikt om de cijfers uit te lijnen.
    - __0-***: spaties worden gebruikt om de cijfers uit te lijnen.
    - 0-***: cijfers worden niet uitgelijnd.

Octaal

000-777, __0-777, 0-777

Hex

000-FFF, __0-FFF, 0-FFF

Alfabet

a-z, A-Z

Van

Normaal

000-999

Bepaalt de begintekst voor geserialiseerde nummers.

Octaal

000-777

Hex

000-FFF

Alfabet

a-z, A-Z

Aan

Normaal

000-999 Bepaalt de eindtekst van de geserialiseerde nummers.
    Octaal 000-777

Hex 000-FFF

Alfabet

a-z, A-Z

Verhoogd met

1-9

Bepaalt met hoeveel het geserialiseerde nummer steeds wordt opgehoogd.

4. Plaats de cursor waar de tweede geserialiseerde tekst moet komen (links naast '0') en druk vervolgens op de knop OK of Enter.

Scherm voor maken van krimpkous Scherm voor maken van label

Groep - scherm voor maken van krimpkous 2

Groep - scherm voor maken van label 2

5.  Selecteer voor de tweede geserialiseerde tekst [Type], [Notatie], [Van] en [Verhoogd met] met Pijl omhoog of Pijl omlaag, stel de waarden in met Pijl links of Pijl rechts en druk vervolgens op OK of Enter.

Voorbeeld: [Type]: Alfabet, [Notatie]: A-Z, [Van]: A, en [Verhoogd met]: 1

Zie de tabel met instellingen voor serialiseren in stap 3.

6.  Druk op OK of Enter om een voorbeeld van de krimpkous of het label weer te geven op het scherm.
     Voor krimpkous wordt de begin- en eindtekst weergegeven met tekens, zoals te zien is in
     de volgende figuur:

Voorbeeld:

Scherm voor maken van krimpkous

Scherm voor maken van label

Groep - scherm voor maken van krimpkous 3

Groep - scherm voor maken van label 3

• Voor krimpkous: wanneer u het teken voor serialiseren selecteert op vervolgens op de knop Shift en Serialiseren drukt, kunt u de instelling opnieuw opgeven. (Niet beschikbaar voor labels)
• Voor labels: wanneer u instellingen voor serialiseren hebt opgegeven, maakt de printer meerdere pagina's met labels. U kunt nog wel zelf bepalen welke pagina's u wilt afdrukken.
• Wanneer u meerdere exemplaren wilt afdrukken van de geserialiseerde krimpkous of labels, kunt u [Serialiseren] of [Kopiëren] selecteren voor de afdrukvolgorde in [Instellingen] - [Afdrukvolgorde] in het beginscherm.
• Wanneer u labels wilt maken met een geserialiseerde streepjescode, selecteert u de ingevoerde streepjescode en drukt u vervolgens op de knop Serialiseren. (Op krimpkous kunnen geen streepjescodes worden afgedrukt.)
• Druk op Esc om terug te keren naar de vorige stap.
• Letters en cijfers worden opgehoogd zoals hieronder wordt afgebeeld.
 0, 1, 2, 3, ... 999, 0, 1, 2, 3 ...
 A, B, C, D, ... Z, A, B, C, D ...
 a, b, c, d, ... z, a, b, c, d ...

Filmpje: Krimpkous/labels met volg- of serienummer maken (Groep)

De knoppen gebruiken:

Afspelen

Video starten

Balk

Video overslaan

Stop

Video stoppen

Opnieuw afspelen

Video opnieuw starten

*Het filmpje wordt gestreamd via YouTube.

Verwante modellen

PT-D800W