ADS-1600W

Ik kan de installatie van de Brother-software niet helemaal voltooien, want de installatie stopt op het moment dat een scherm voor het aansluiten van de kabel wordt weergegeven (Windows).

Wanneer dit probleem optreedt tijdens de installatie, wordt een scherm zoals het onderstaande weergegeven.

Apparaat aansluiten

Klik hieronder op het type verbinding dat u gebruikt en volg de aanwijzingen om het probleem te verhelpen.

> Netwerkaansluiting
> USB-aansluiting

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat en besturingssysteem.

Netwerkaansluiting (alleen voor specifieke modellen)

Dit probleem kan zich voordoen als het verkeerde verbindingstype wordt gekozen tijdens de installatie. Klik op Annuleren om de installatie te stoppen en voer de software-installatie opnieuw uit.
Wanneer het volgende scherm voor het Type verbinding wordt weergegeven, kiest u het type verbinding dat u wilt gebruiken.

Type verbinding

USB-aansluiting

Dit probleem kan zich voordoen als uw computer uw Brother-apparaat niet herkent.
Controleer de volgende punten:

Mogelijk staat uw Brother-apparaat niet aan.

Controleer of het netsnoer stevig in uw apparaat en computer zit en zet het apparaat aan met de knop op het apparaat.

Mogelijk is de USB-kabel niet goed op uw apparaat en computer aangesloten.

Controleer de positie van de USB-sleuf op uw Brother-apparaat en computer en sluit vervolgens de USB-kabel opnieuw aan.
Als de computer het apparaat herkent, kunt u op Volgende klikken in het scherm voor het aansluiten van het apparaat. Klik op Volgende om door te gaan met de installatie.

USB-kabel aansluiten

Dit probleem kan worden veroorzaakt door de USB-poort waarop u de USB-kabel hebt aangesloten. Steek de USB-kabel in een andere vrije USB-poort achter op uw computer.

Mogelijk herkent de computer uw apparaat niet.
  • Als de USB-kabel is aangesloten op een USB-hub, haal deze hub er dan tussenuit en sluit het Brother-apparaat en de computer rechtstreeks op elkaar aan.
  • Als u de USB-kabel hebt aangesloten voordat u daar opdracht toe kreeg tijdens de installatieprocedure, probeer dan het volgende:
    1. Trek de USB-kabel uit uw Brother-apparaat.
    2. Klik op Annuleren in het scherm voor het aansluiten van het apparaat om het installatiescherm te sluiten.
    3. Plaats de meegeleverde dvd-rom opnieuw in het dvd-romstation.
      Klik op Aangepast installeren wanneer het onderstaande scherm wordt weergegeven.

Klik op Aangepast installeren.

4. Klik op Repair MFL-Pro Suite.
      Er wordt een installatietool gestart om het probleem te repareren. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Klik op Repair MFL-Pro Suite.
  • Zorg ervoor dat het Brother-apparaat wordt herkend in Apparaatbeheer.

1. Open Apparaatbeheer.

(Windows XP)
      Klik op Start => Configuratiescherm => Prestaties en onderhoud => Systeem => tabblad Hardware => knop Apparaatbeheer.

(Windows Vista)
      Klik op Start(Start) => Configuratiescherm => Systeem en onderhoud => Systeem => Apparaatbeheer (links).

(Windows 7)
      Klik op Start(Start) => Configuratiescherm => Hardware en geluiden => Apparaatbeheer onder Apparaten en printers.

(Windows 8/Windows 10)
      1. Open het Configuratiescherm. (Klik hier om weer te geven hoe u het Configuratiescherm opent.)
      2. Klik op Hardware en geluiden => Apparaatbeheer onder Apparaten en printers.

Wanneer het venster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, doet u het volgende.

• Voor gebruikers met beheerdersrechten: klik op Doorgaan of Ja.
      • Voor gebruikers zonder beheerdersrechten: voer het wachtwoord van de beheerder in en klik op OK of Ja.
    2. Klik op Processor en controleer of AMD wordt weergegeven onder Processor.
    3. Kies Beeld => Verborgen apparaten weergeven.
      Kies Beeld => Verborgen apparaten weergeven
    4. Klik op het driehoekje of + naast Overige apparaten.
    5. Klik met de rechtermuisknop op het gele teken bij de naam van het Brother-apparaat en kies Installatie ongedaan maken. Sluit daarna Apparaatbeheer.
      Overige apparaten controleren
    6. Maak het Brother-apparaat los en start de computer opnieuw.
    7. Nadat u de computer opnieuw hebt gestart, probeert u de software opnieuw te installeren.
      We raden u aan de USB 2.0-kabel of de USB 2.0-poort van uw computer te gebruiken.

Als de computer het Brother-apparaat nog steeds niet detecteert, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Brother via 'Contact'.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

ADS-1100W, ADS-1600W, ADS-2100, ADS-2100e, ADS-2600W, ADS-2600We