RJ-2055WB

Ik kan niet correct afdrukken met de Windows-printerdriver

U kunt mogelijk niet correct afdrukken of worden de opdrachten mogelijk afgedrukt wanneer u de Windows-driver gebruikt, als de printer gebruik maakt van EZC- (FBPL, EPL, ZPL, CPCL) of EZP- (FBPL, EPL, ZPL, ESC / POS) -firmware en de afdrukmodus is ingesteld op Lijnmodus.

Wijzig de afdrukmodus van Lijnmodus naar Paginamodus:

1. Voer de zelftest van de printer uit en controleer de firmwareversie.
    Zie voor meer informatie over de zelftest van de printer, zie De printerconfiguratie uitvoeren (zelftest) om te debuggen".

2. Als de printer geen EZP- of EZC-firmware gebruikt

Installeer het printerstuurprogramma opnieuw en probeer opnieuw af te drukken.
    Voor meer informatie, Zie 'Ik kan de Windows driver niet installeren.".

Als de printer al EZP- of EZC-firmware gebruikt

Wijzig de afdrukmodus van Lijnmodus naar Paginamodus:

Met behulp van de BPM (Brother Printer Management Tool):
    1. Start the BPM.
      U kunt BPM ook downloaden uit het gedeelte [Downloads] van deze website.
    2. de printer verlaat de lijnmodus en gaat automatisch naar de paginamodus.

Als de BPM al in Lijnmodus draait, klik dan op Printerfunctie> Lijnmodus afsluiten om de Paginamodus te openen.

FBPL-opdrachten gebruiken om automatisch naar Paginamodus te gaan bij het afdrukken vanuit het Windows-printerstuurprogramma:
    1. Klik op Configuratiescherm - Hardware en geluiden - Apparaten en printers.
      Klik met de rechtermuisknop op [Brother XXXX] en selecteer Voorkeursinstellingen voor afdrukken.
    2. Klik op Geavanceerde opties.
      Printing Preferences
    3. Typ "^ <ESC> Z" op het tabblad Gebruikersopdrachten en klik op Toepassen. De printer verwerkt alle toekomstige afdruktaken in Paginamodus.
      User Commands
      • Druk een testpagina of een bestand af. De printer zal niets afdrukken, aangezien deze eerste afdruktaak de printer alleen in de paginamodus zet vanuit de lijnmodus. Vanaf de volgende afdruktaak blijft de printer afdrukken vanuit het printerstuurprogramma totdat u deze weer terugschakelt naar de lijnmodus.
      • Als u de testafdruk-functie als eerste afdruktaak gebruikt, kunt u de afdrukmodus omschakelen van Lijnmodus naar Paginamodus (ga naar Configuratiescherm> Apparaten en printers. Klik met de rechtermuisknop op de printer en selecteer Eigenschappen van printer. Klik op Testpagina afdrukken).
        Printer properties

Verwante modellen

RJ-2035B, RJ-2055WB, RJ-3035B, RJ-3055WB