TP-M5000N

Welk onderhoud moet worden uitgevoerd?

Het apparaat moet worden onderhouden als dit nodig is.

In sommige omgevingen (bijvoorbeeld in stoffige ruimtes) is echter een frequenter onderhoud vereist.

Schakel voorafgaand aan het onderhoud het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact.

> De printkop onderhouden

> Onderhoud inktlintrolgeleiders

> Onderhoud van de geleiderol

> Onderhoud onderklep

> Onderhoud papierkernhouder

De printkop onderhouden

• Direct na het afdrukken is de printkop heet. Pas op dat u zich niet brandt.
  • Raak de printkop niet direct met uw vingers aan.
  1. Druk op de knop Openen om de bovenklep te openen.

2. Til de beschermingsklep (1) op en veeg de printkop (2) lichtjes schoon met de reinigingspen.
    Wipe print head

Open de boven- en onderklep niet als het afdrukken in de afkoelmodus wordt onderbroken, omdat dan het afdrukken niet zal worden hervat.

Over de afkoelmodus

Als de printkop te heet wordt, wordt het afdrukken onderbroken zodat de printkop kan afkoelen. Op dat moment wordt een extra verticale lijn op de tape afgedrukt. Na het afkoelen wordt het afdrukken hervat.

Dit kan zich voordoen bij het afdrukken van een grote hoeveelheid tekst met een hoge afdrukdichtheid.

Bewerk het ontwerp en reduceer de detaillering als u dergelijke omstandigheden wilt voorkomen of uitstellen.

Onderhoud inktlintrolgeleiders

1. Druk op de knop Openen om de bovenklep te openen.

2. Reinig de rol (1) met een doek die licht bevochtigd is met ethanol of isopropylalcohol.
    Clean ink ribbon guide roller
    Gebruik geen organische oplosmiddelen, zoals benzeen.

Verwijder vuil en stof van de degelrol (1) met een stukje plakband.
Clean platen roller

Onderhoud onderklep

1. Druk op de knop Openen om de onderklep te openen.

2. Maak de grijs gemarkeerde delen schoon met een doek die licht bevochtigd is met ethanol of isopropylalcohol.
    Clean bottom cover

Onderhoud papierkernhouder

Maak de randen van de papierkernhouder schoon als tapelijm zich ophoopt op de binnenkant (1) van de randen.
Clean core holder

1. Verwijder de papierkernhouder uit het apparaat en verwijder vervolgens de papierkern.

2. Reinig met een doek die licht bevochtigd is met ethanol of isopropylalcohol.

Verwante modellen

TP-M5000N