VC-500W

Hoe werk ik de firmware van de printer bij?

Voor gebruikers van de app Brother Color Label Editor/ Color Label Editor 2
 Voor Mac gebruikers

Voor gebruikers van de app Brother Color Label Editor/Color Label Editor 2 App Users:

1. Schakel de printer in en maak verbinding met het verbonden internettoegangspunt / router via de infrastructuurmodus.

De precieze stappen hangen af van de status van de Wi-Fi-knop (LED).
    • Als de Wi-Fi-knop blauw oplicht, is de infrastructuurmodus al ingesteld. Ga verder naar Stap 2.
    • Als de Wi-Fi-knop knippert in het blauw, moet u de Wi-Fi-knop twee seconden ingedrukt houden tot het lampje wit wordt. Ga daarna verder met de onderstaande procedure.
    • Als de Wi-Fi-knop wit oplicht, volgt u de onderstaande procedure.
    • Als de Wi-Fi-knop niet brandt, is Wi-Fi® uitgeschakeld. Houd de Wi-Fi-knop twee seconden ingedrukt tot het lampje blauw wordt. Houd de Wi-Fi-knop vervolgens nog een keer twee seconden ingedrukt tot het lampje wit wordt. Ga daarna verder met de onderstaande procedure.
    1. Start de toepassing.
    2. Color Label Editor:
      Tik op [Instellingen] > [Een VC-500W Printer instellen] > [W-Fi Instelling].
      Color Label Editor 2:
      Tik op [Instellingen] > [Firmware bijwerken] > [Printer toevoegen].
    3. Volg de instructies die worden weergegeven om uw printer op het mobiele apparaat aan te sluiten met behulp van de infrastructuurmodus.
  2. Controleer of de lampjes op de printer geen fouten aangeven.

Wanneer de LED's allemaal de volgende status hebben, is de printer klaar om te worden bijgewerkt.

Wi-Fi-knop Wi-Fi button (Licht blauw op)
    Cassette-knop Cassette button (Brandt wit)
    Veeg-en-snij-sensor Swipe-to-Cut Panel (Uit)
    Android™:
    Zorg ervoor dat de printer verbinding heeft met het apparaat.
    Color Label Editor: Tik op [Instellingen] > [Geavanceerd > [Info ophalen] > [Controleren].
    Color Label Editor 2: Tik op [Instellingen] > [Firmware bijwerken].

iOS/iPadOS:
    Zorg ervoor dat de printer verbinding heeft met het apparaat.
    Color Label Editor: Tik op [Instellingen] klik vervolgens op[Info ophalen] of [Systeem Informatie] > [Info ophalen] > [Controleren].
    Color Label Editor 2: Tik op [Instellingen] > [Firmware bijwerken].

3. Wanneer [Installeren] wordt weergegeven op het scherm, tikt u op het scherm om de toepassing bij te werken.

Als [Installeren] niet op het scherm wordt weergegeven, heeft u al de meest recente versie van de toepassing.

VoorWindows/Mac gebruikers

1. Zet de printer aan en breng een verbinding in de infrastructuurmodus tot stand met een toegangspunt/router met internetverbinding.

De precieze stappen hangen af van de status van de Wi-Fi-knop (LED).
    • Als de Wi-Fi-knop blauw oplicht, is de infrastructuurmodus al ingesteld. Ga naar Stap 2.
    • Als de Wi-Fi-knop knippert in het blauw, moet u de Wi-Fi-knop twee seconden ingedrukt houden tot het lampje wit wordt. Ga daarna verder met de onderstaande procedure.
    • Als de Wi-Fi-knop wit oplicht, volgt u de onderstaande procedure.
    • Als de Wi-Fi-knop niet brandt, is Wi-Fi uitgeschakeld. Houd de Wi-Fi-knop twee seconden ingedrukt tot het lampje blauw wordt. Houd de Wi-Fi-knop vervolgens nog een keer twee seconden ingedrukt tot het lampje wit wordt. Ga daarna verder met de onderstaande procedure.
    1. Selecteer de naam van de printer (Brother VC-500W [de laatste vier cijfers van het serienummer]) in de lijst met gedetecteerde draadloze netwerken en verbind de computer en printer met elkaar in de modus Wireless Direct.
    2. Open uw browser, typ '192.168.0.1' in de adresregel van de browser en druk op de toets [Enter].
    3. Selecteer de gewenste taal.
    4. Klik op 'WI-FI-NETWERK INSTELLEN'.
    5. Beweeg omlaag met de zijbalk en selecteer de SSID van uw toegangspunt. (Als uw Wi-Fi-netwerk niet verschijnt / geen directe verbinding maakt met een gespecificeerd toegangspunt, klik dan op de knop "Als de naam van uw Wi-Fi-netwerk niet wordt weergegeven, klik hier om uw netwerk-ID en wachtwoord in te voeren", voer de netwerknaam en wachtwoord van de Wi-Fi- in).
    6. Voer het wachtwoord in en klik op [Verbinden].
    7. Wanneer het onderstaande scherm wordt weergegeven, hebt u de infrastructuurmodus goed ingesteld. Controleer of de Wi-Fi-knop nu blauw oplicht.
      Infrastructure mode setup 1

Voor het instellen van de infrastructuurmodus kunt u ook de Handleiding voor draadloze instelling raadplegen uit het gedeelte [Handleidingen] van deze website.

2. Typ het onderstaande adres in de adresregel van de browser en druk op de [Enter] toets.
    • Voor Mac:
      U kunt de webpagina van de printer openen vanuit het volgende venster:
      [Systeemvoorkeuren] > [Printers en scanners] > [Selecteer VC-500W] > [Opties en toebehoren...] > [Toon webpagina printer...]
    • Voor Windows:
      Als het adres http://brvc-500w [de laatste vier cijfers van het serienummer] niet werkt op uw computer, dan is NetBIOS mogelijk uitgeschakeld of geblokkeerd op die computer.  Pas de instellingen van de computer aan om NetBIOS in te schakelen. U kunt ook de meest recente versie van Bonjour Service downloaden van de website van Apple en het adres http://brvc-500w [delaatste vier cijfers van het serienummer] proberen in uw browser.
    • Het serienummer vindt u aan de onderkant van uw printer, zoals hieronder getoond.
    serial number
  3. Klik op [AirPrint-opties].
    Als het menu voor de firmware update niet verschijnt:
    a. Klik op [Admin Login] type het wachtwoord in het wachtwoordveld.

Als u geen eigen wachtwoord heeft ingesteld, typt u het standaardwachtwoord welke aan de onderkant van de printer staat voorafgegaan door "Pwd".

b.Klik op [Selecteer firmware bijwerken] en selecteer de firmware die u wilt bijwerken uit de lijst.
    Firmware Update

Voor meer informatie, zie [BELANGRIJK – Kennisgeving netwerkbeveiliging: Wijziging standaard loginwachtwoord] op de pagina [Handleidingen]

4. Controleer of de lampjes op de printer geen fouten aangeven.

Wanneer de LED's allemaal de volgende status hebben, is de printer klaar om te worden bijgewerkt.

Wi-Fi-knop Wi-Fi button (Licht blauw op)
    Cassette-knop Cassette button (Brandt wit)
    Veeg-en-snij-sensor Swipe-to-Cut Panel (Uit)
    Klik op [Bijwerken] en wacht tot de printer opnieuw wordt gestart.

Als de firewall van uw netwerk thuis of op kantoor de rechtstreekse toegang van de printer tot internet blokkeert,of het downloaden van bepaalde zip-, tar- en rar-bestanden niet toestaat,dan werkt deze updatemethode mogelijk niet. Neem voor hulp contact op met uw netwerkbeheerder.

Verwante modellen

VC-500W