QL-710W

Hoe verbind ik de printer via Wi-Fi® met mijn computer?

Voor Windows

Voor Mac:

Voor Windows

Controleer op voorhand de SSID (netwerknaam) en het wachtwoord (netwerksleutel) van uw draadloze router/toegangspunt.

Gebruik de volgende procedure om af te drukken vanaf een computer met een draadloze verbinding.

1. Download en installeer de printerdriver en P-touch Editor uit het gedeelte [Downloads] van deze website en start vervolgens het installatieprogramma.

2. Wanneer u het printerstuurprogramma installeert, worden de instellings mogelijkheden voor de draadloze netwerkverbinding weergegeven. Selecteer [Draadloze netwerkverbinding] en ga door met de installatie.
    QL-710W QL-720NW

3. Selecteer [Brother Peer-to-Peer netwerkprinter] en klik op [Volgende].

4. Selecteer [Wijzig de poortinstellingen van de firewall om netwerkverbinding mogelijk te maken en ga door met de installatie. (Aanbevolen) en klik op [Volgende].

5. Een draadloze netwerkverbinding tot stand brengen.
    Als uw WLAN-toegangspunt / router het WPS-symbool heeft, kunnen instellingen en verbindingen eenvoudig worden
    . geconfigureerd. Zo niet, verbind hem dan draadloos met een USB-kabel.

> WPS gebruiken om draadloos verbinding te maken:
    > Een USB kabel gebruiken om draadloos verbinding te maken:

WPS gebruiken om draadloos verbinding te maken:
    Selecteer [Nee, ik heb geen USB kabel.] en klik op [Volgende], en volg  de installatie-instructies om de installatie te voltooien.

Een USB kabel gebruiken om draadloos verbinding te maken:
    Bereid de USB-kabel voor, selecteer [Ja, ik heb een USB-kabel voor gebruik bij de installatie] en klik op [Volgende]. en volg  de installatie-instructies.

6. Wanneer de installatie klaar is, klikt u op [Voltooien] om het installatievenster te sluiten. Het Wi-Fi lampje van de printer brand groen.

7. Installeer P-touch Editor nadat u de printerdriver hebt geïnstalleerd. Start daarna P-touch Editor om labels te maken en draadloos af te drukken.

Voor Mac:

Controleer op voorhand de SSID (netwerknaam) en het wachtwoord (netwerksleutel) van uw draadloze router/toegangspunt.

1. Om verbinding te maken via Wi-Fi, downloadt u de Setup Wizard voor draadloze apparaten via [Downloads] van deze website.

Om met uw printer af te drukken, downloadt u P-touch Editor van de bovenstaande website. Voor gebruikers van OS X 10.11 of lager moet het printerstuurprogramma zijn geïnstalleerd om af te drukken.

2. Dubbelklik op het gedownloade bestand nadat u de Setup Wizard voor draadloze apparaten heeft gedownload.

3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de draadloze instellingen te configureren voor de printer en uw draadloze router/toegangspunt.

We raden aan hiervoor een USB-kabel te gebruiken.

4. Zorg er bij het selecteren van de draadloze router / toegangspunt voor dat u de SSID selecteert die u eerder hebt bevestigd.

5. Breng een verbinding tot stand tussen uw computer en draadloze router/toegangspunt.

6. Schakel Wi-Fi op uw computer in.
    Selecteer de SSID die u in stap 4 hebt gebruikt. Er wordt nu een verbinding tot stand gebracht tussen uw computer en uw draadloze router/toegangspunt.
    Ga naar de volgende stap als uw computer al verbinding heeft met een Wi-Fi-netwerk.

7. Start P-touch Editor en selecteer de printer in de lijst.

8. U kunt nu draadloos labels bewerken en afdrukken vanaf uw computer.

Verwante modellen

QL-710W, QL-720NW