PT-P750W

Via een draadloos netwerk afdrukken vanaf een computer

Als u via een draadloze netwerkverbinding wilt afdrukken, moet u de printerdriver en P-touch Editor downloaden en installeren.

Een draadloze netwerkverbinding tot stand brengen via tijdelijk gebruik van een USB-kabel

Controleer op voorhand de SSID en het wachtwoord van uw WLAN-toegangspunt/-router

■ Voor Windows:

1. Download en installeer de printerdriver en P-touch Editor uit het gedeelte [Downloads] van deze website.
  2. Bij het installeren van de printerdriver worden de instellingen voor de draadloze netwerkverbinding weergegeven. Voer de installatie uit aan de hand van de aanwijzingen op het scherm.

■ Voor Mac OSX:

1. Download en installeer het "Full Driver & Software Package" (Mac) bij de  [Downloads] sectie op deze website. Dubbel-klik het gedownloaded bestand . De draadloze apparaat setup kan men vinden in de hulpprogramma map .
  2. Dubbelklik de Draadloze Apparaat Setup assistent (Wizard) pictogram . De instalatie onderdelen voor de draaloos netwerk verbinding worden getoond . Beeindig de installatie volgens de instructies op het scherm .

U kunt niet afdrukken vanuit P-touch Editor als uw printer op EL staat (de stand voor P-touch Editor Lite). Controleer of het Editor Lite-lampje uit is. Als het lampje Editor Lite brandt, houdt u de knop Editor Lite ingedrukt tot het lampje Editor Lite uitgaat. De printer gaat nu in de stand E (voor P-touch Editor).

Als u de SSID en het wachtwoord van uw WLAN-toegangspunt/-router niet weet, neemt u contact op met uw systeembeheerder.

Als u bij het installeren van de printerdriver de instellingen voor de draadloze netwerkverbinding niet hebt geconfigureerd, kunt u een van de volgende configuratiemethoden gebruiken.

1. Een draadloze netwerkverbinding tot stand brengen via WPS (Wi-Fi Protected Setup™): infrastructuurmodus
  2. Een draadloze netwerkverbinding tot stand brengen via Printer Setting Tool: infrastructuurmodus
  3. Een draadloze netwerkverbinding tot stand brengen via Wireless Direct
  4. Een draadloze netwerkverbinding tot stand brengen via de ad-hocmodus

1. Een draadloze netwerkverbinding tot stand brengen via WPS (Wi-Fi Protected Setup™)
    Als uw WLAN-toegangspunt/-router WPS (Wi-Fi Protected Setup™) ondersteunt, kunnen de instellingen en verbindingen gemakkelijk worden geconfigureerd met een druk op de knop.

1. Kijk eerst of uw WLAN-toegangspunt/-router het WPS-symbool heeft en plaats de printer vlak bij uw WLAN-toegangspunt/-router.
    2. Houd de knop voor de draadloze modus op de printer vijf seconden ingedrukt. (Laat de knop los zodra het Wi-Fi-lampje knippert.)
    3. Druk op de WPS-knop op uw WLAN-toegangspunt/-router.
    4. Zodra er verbinding is, brandt het Wi-Fi-lampje.

Gedurende twee minuten probeert de printer verbinding te maken via WPS. Als u in die tijd de knop voor de draadloze modus vijf seconden ingedrukt houdt, probeert de printer vanaf dat moment nog eens twee minuten lang verbinding te maken.

2. Een draadloze netwerkverbinding tot stand brengen via Printer Setting Tool

■ Voor Windows:

1. Controleer op voorhand de SSID (netwerknaam) en het wachtwoord (netwerksleutel) van uw WLAN-toegangspunt/-router.
    2. Sluit de printer met een USB-kabel aan op uw computer.
    3. Als het Wi-Fi-lampje uit is, houdt u de knop voor de draadloze modus één seconde ingedrukt om het draadloze netwerk in te schakelen. Laat de knop los zodra het Wi-Fi-lampje brandt. Het Wi-Fi-lampje knippert.
    4. Start Printer Setting Tool op uw computer en klik op [Communication Settings].
      (Klik hier voor meer informatie over het starten van de Printer Setting Tool.)
    5. Controleer bij [Wireless Settings] op het tabblad [Wireless LAN] of [Communication Mode] is ingesteld op [Infrastructure].
      (Klik hier voor meer informatie over Communication settings.)
    6. Voer de SSID in die u hebt genoteerd of klik op [Search] en selecteer de SSID in de lijst die wordt weergegeven.
    7. Voer het wachtwoord in bij [Passphrase].

Welke informatie u moet opgeven, hangt af van uw netwerkomgeving. Voer de voor uw netwerkomgeving benodigde informatie in.

8. Klik op [Apply].
    9. Zodra er verbinding is, brandt het Wi-Fi-lampje op de printer.

■ Voor Mac OSX:

Als u een draadloze netwerkverbinding wilt opzetten in Infrastructure-modus , zonder gebruik van WPS, dan kunt u kiezen voor de methode "Het opzetten van een draadloze netwerkverbinding die tijdelijk een USB-kabel (aanbevolen)" gebruikt zoals hierboven vermeld. Een verbinding tot stand brengen met behulp van de Setup Wizard voor draadloze apparaten.

Download het printerstuurprogramma & P-touch Editor Package uit de sectie [Downloads] van deze website. Dubbelklik op het gedownloade bestand. De setup Wizard voor draadloze apparaten kan worden gevonden in de [Hulpprogramma's] map.

3. Een draadloze netwerkverbinding tot stand brengen via Wireless Direct

Op deze manier doet de printer ook dienst als toegangspunt in een draadloos netwerk.

■ Voor Windows:

1. Sluit de printer met een USB-kabel aan op uw computer.
    2. Als het Wi-Fi-lampje uit is, houdt u de knop voor de draadloze modus één seconde ingedrukt om het draadloze netwerk in te schakelen. Laat de knop los zodra het Wi-Fi-lampje brandt. Het Wi-Fi-lampje knippert.
    3. Start [Communication settings] in de Printer Setting Tool op uw computer. (Klik hier voor meer informatie over het starten van de Printer Setting Tool.)
    4. Controleer of het selectievakje [Enable Wireless Direct when Wireless LAN is turned on] is ingeschakeld op het tabblad [General] van Communication settings.
    5. Selecteer de SSID van de printer in het scherm met Wi-Fi-instellingen van uw computer en voer het wachtwoord in.

• De SSID en het wachtwoord die standaard voor de printer en een Wireless Direct-verbinding zijn vastgelegd, zijn als volgt:
      SSID: 'DIRECT-brPT-P750W****', waarbij '****' gelijk is aan de laatste vier cijfers van het serienummer van het product. (U vindt het label met het serienummer door de cassetteklep te openen.)
      Wachtwoord (netwerksleutel): 00000000
    • Als u de SSID en het wachtwoord wilt afdrukken, druk dan tweemaal op de knop voor de draadloze modus. (Gebruik tape van 24 mm (0,94").)
    • Zolang u verbonden bent via Wireless Direct kunt u internet niet gebruiken. Als u internet wilt gebruiken, moet u een bedrade verbinding gebruiken.
    ■ Voor Mac OSX:

1. Verbindt de printer en computer met een USB kabel.
    2. Als het Wi-Fi lampje niet brandt, druk en houdt ingedrukt voor één seconde de Wireless Mode toets om de WLAN functie aan te zetten . Nadat het Wi-Fi lampje brandt , laat u de toets los. Het Wi-Fi lampje knippert.
    3. Start het P-touch Utility (hulpprogramma) met uw computer.
    4. Bevestig dat  [Wireless Direct] op  [AAN] staat in de [Wireless Direct] tabblad van de P-touch Utility (hulpprogramma).
    5. In de Wi-Fi instellingen van uw computer, selecteer het SSID van de printer en enter het wachtwoord.

4. Een draadloze netwerkverbinding tot stand brengen via de ad-hoc modus

■ Voor Windows:

1. Sluit de printer met een USB-kabel aan op uw computer.
    2. Als het Wi-Fi-lampje uit is, houdt u de knop voor de draadloze modus één seconde ingedrukt om het draadloze netwerk in te schakelen. Laat de knop los zodra het Wi-Fi-lampje brandt. Het Wi-Fi-lampje knippert.
    3. Start [Communication settings] in de Printer Setting Tool op uw computer. (Klik hier voor meer informatie over het starten van de Printer Setting Tool.)
    4. In [Wireless Settings] op het tabblad [Wireless LAN] stelt u [Communication Mode] in op [Ad-hoc] en klikt u vervolgens op [Apply] om de instelling toe te passen op de printer.
    5. Geef op de computer opdracht om de printer te zoeken en er verbinding mee te maken. Standaard heeft de printer de SSID 'SETUP'. Zodra er verbinding is, brandt het Wi-Fi-lampje.

Gebruik Communication settings als u andere netwerkinstellingen wilt aanpassen.
    Klik hier voor meer informatie over Communication settings.

Voor Mac OSX:

Als u wilt een draadloze netwerkverbinding tot stand brengen met behulp van de ad hoc-modus, dan kunt u kiezen voor de methode "Het opzetten van een draadloze netwerkverbinding met tijdelijk gebruik een USB-kabel (aanbevolen)" zoals hierboven vermeld. Een verbinding tot stand brengen met behulp van de Setup Wizard voor draadloze apparaten.

Download het printerstuurprogramma & P-touch Editor Package uit de sectie [Downloads] van deze website. Dubbelklik op het gedownloade bestand. De Setup Wizard voor draadloze apparaten kan worden gevonden in de [Hulpprogramma's] map.

Verwante modellen

PT-P750W