RJ-2140

Hoe schakel ik over naar de massaopslagmodus en hoe gebruik ik die modus?

De massaopslagmodus maakt het mogelijk om een bestand te verzenden via de USB-interface zonder een printerdriver te laden. Bestanden die naar het massaopslaggebied van de printer zijn verzonden, worden verwerkt zodra u op Menu drukt.

Deze functie is handig voor:

• het op de printer toepassen van printerinstellingen die zijn opgeslagen in een opdrachtbestand (.bin-bestandsformaat) of het toevoegen van sjablonen (.blf-bestandsformaat) die door de beheerder zijn verspreid;
  • het uitvoeren van opdrachten zonder de printerdriver te installeren;
  • het gebruik van een apparaat met een besturingssysteem (ook andere besturingssystemen dan Windows) dat een USB-hostfunctie heeft voor het afdrukken en overbrengen van gegevens.

De massaopslagmodus gebruiken

1. De printer moet uit zijn.
  2. Houd de knop Menu ingedrukt en houd vervolgens de aan-uitknop Aan-uitknop ingedrukt.
    De printer wordt opgestart in de massaopslagmodus. Ik krijg deze melding op het display: 'Massaopslag'.
  3. Sluit de computer via USB aan op de printer.
    De massaopslag van de printer wordt weergegeven op het scherm van uw computer.
    Als het massaopslaggebied niet automatisch wordt weergegeven, raadpleegt u de bedieningshandleiding van het besturingssysteem

van de computer voor informatie over weergave van het massaopslaggebied.

4. Sleep het bestand dat u wilt kopiëren naar het massaopslaggebied.
  5. Druk op de knop Menu.
    Het opdrachtbestand wordt uitgevoerd.
    Ik krijg deze melding op het display: 'Ontvangen'.
  6. Nadat het bestand is uitgevoerd, wordt de melding 'Massaopslag' weergegeven op het display.
  7. Schakel de printer uit als u de massaopslagmodus wilt verlaten
    De printer wordt daarna weer in de normale modus opgestart.
  • Wanneer u de printer uitschakelt, wordt de massaopslagmodus uitgeschakeld en worden alle bestanden uit het massaopslaggebied verwijderd.
  • Deze functie ondersteunt .bin-, .blf- en .jpg-bestanden. Gebruik deze functie niet voor andere bestandsindelingen.
  • Maak geen mappen aan in het massaopslaggebied. Als een map wordt aangemaakt, worden bestanden in de map niet uitgevoerd.
  • Het massaopslaggebied heeft een capaciteit van 2,5 MB. Als u bestanden gebruikt die groter zijn dan 2 MB, kan de goede werking niet worden gegarandeerd.
  • Als meerdere bestanden worden gekopieerd, kan de volgorde waarin de bestanden worden uitgevoerd niet worden gegarandeerd.
  • Wi-Fi® en Bluetooth zijn niet beschikbaar zolang de printer in de massaopslagmodus staat.
  • Open geen andere bestanden in het massaopslaggebied tijdens het uitvoeren van een gekopieerd bestand.

Verwante modellen

RJ-2030, RJ-2050, RJ-2140, RJ-2150