RJ-4030

Er treedt een communicatiefout op bij het afdrukken via een seriële kabel (RS-232C).

De instellingen voor de communicatie tussen uw computer of hostapparaat en de printer zijn mogelijk niet goed geconfigureerd. Met de software P-touch Template Settings Tool kunt u de juiste printerinstellingen opgeven voor het hostsysteem of hostapparaat waarop de printer is aangesloten. U kunt P-touch Template Setting Tool downloaden via de sectie [Downloads].

<Communicatie-instellingen van RJ-printer>

1. Dubbelklik op het uitgepakte "P-touch Template Settings.exe" om de Tool te openen.

2. Het hoofdvenster wordt weergegeven.
    Klik op de knop [Communication Settings…].
    communicatie instellen

3. Het venster Communication Settings wordt weergegeven.
    communicatie instellen

De printer en de computer of het hostapparaat moeten dezelfde baudrate, bitlengte, pariteit en instellingen voor 'busy control' hebben.

U kunt voor de seriële communicatie instellingen opgeven voor de volgende parameters.
    Baud rate 115200 bps, 57600 bps, 38400 bps, 31250 bps, 28800 bps, 19200 bps, 14400 bps, 9600 bps, 4800 bps, 2400 bps, 1200 bps, 600 bps, 300 bps
    Bit length (bits) 8 bits, 7 bits
    Pariteit None, Odd, Even
    Busy control DTR, XON/XOFF

<Communicatie-instellingen van de computer>

1. Open de map Printers. (Om te zien hoe u de Printermap opent, zie! “Hoe open ik de map Apparaten en Printers.”)

2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het Brother-apparaat en kies [Eigenschappen] of [Eigenschappen van printer].

3. Klik op het tabblad [Poorten] en klik op [Poort configureren...].
    (Voor gebruikers van Windows 7: Als alle knoppen grijs worden weergegeven, klikt u op het tabblad [Algemeen] gevolgd door [Eigenschappen wijzigen]. Voer het wachtwoord van de beheerder in en klik op [Ja].
    eigenschappen

4. Stel dezelfde waarden in die de printer ook gebruikt.
    Klik vervolgens op [OK].

Wij raden u aan om de flowcontrol van uw computer of hostapparaat in te stellen op hardwarematig.

poorteigenschappen

Verwante modellen

RJ-4030, RJ-4040