RJ-4250WB

Wat betekenen de lampjes?

De printerstatus wordt aangegeven met een brandend of knipperend lampje. De volgende symbolen worden gebruikt om de betekenis van de verschillende lampjes, kleuren en patronen aan te geven.

groen brandt of oranje brandt of rood brandt
Lampje brandt in aangegeven kleur
groen knippert of oranje knippert of rood knippert
Lampje knippert in aangegeven kleur
Uit
Lampje is uit

LED

LCD

Toestand

Oplossing

Uit
- Uitgeschakeld
Opladen voltooid (wanneer het apparaat uitgeschakeld is)
Niet opladen (wanneer het apparaat uitgeschakeld is)
-
groen brandt
- Batterij minstens halfvol
Opladen voltooid (wanneer het apparaat ingeschakeld is)
Apparaat ingeschakeld (wanneer de batterij niet aangesloten is maar de netadapter wel)
Niet opladen (wanneer het apparaat ingeschakeld is)
-
oranje brandt
- Bezig met opladen -
rood brandt

-

Opstartmodus

Schakel de printer uit en weer in.
Als de fout zich nog steeds voordoet, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Brother.

oranje knippert
- Oplaadbare batterij
bijna leeg

Laad de oplaadbare Li-ion-batterij op.

→ Voor meer informatie over het opladen van de oplaadbare Li-ion-batterij raadpleegt u 'De oplaadbare Li-ion-batterij opladen'.

rood knippert
(Eenmaal per 0,5 seconde)
Laad de batterij op!

Oplaadbare batterij
leeg

Laad de oplaadbare Li-ion-batterij op.

→ Voor meer informatie over het opladen van de oplaadbare Li-ion-batterij raadpleegt u 'De oplaadbare Li-ion-batterij opladen'.

Klep open
Klep sluiten
Fout: klep open Sluit de klep van het compartiment voor de rol.

Systeemfout! XX

Systeemfout

Schakel de printer uit en weer in.

Als de fout zich nog steeds voordoet, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Brother.

Fout bediening
massaopslag!
Fout in massaopslag Het bestandssysteem is beschadigd of er wordt een bestand gekopieerd terwijl er ook een bestand in de massaopslag wordt verwerkt. Schakel de printer uit en weer in.
Communicatie-
Fout
Communicatiefout

Fout met BLF-bestand

• Controleer of het model BLF-bestanden ondersteunt en zet de gegevens vervolgens opnieuw over.
  • Wanneer u een sjabloon verzendt als BLF-bestand, zorg er dan voor dat de modelnaam in het bestand correct is en zet de gegevens vervolgens opnieuw over.
Geheugen vol! Fout: geheugen vol
  • Afdruktaken die langer zijn dan 3 m en incompatibele bestanden kunnen niet worden afgedrukt.
  • Er is onvoldoende intern geheugen beschikbaar wanneer u een labelbestand wilt opslaan.
    → Verwijder bestanden die niet meer nodig zijn en druk opnieuw af.

Fout: ESC/P-geheugen vol

Er zijn te veel gegevens om te verzenden met de ESC/P-opdracht.
Pas de gegevens aan en verstuur deze opnieuw.

Fout met JPEG-bestand

Controleer de grootte van de JPG-bestanden en zet de gegevens vervolgens opnieuw over.

Databaserecord probleem Fout bij zoeken in database
  • Er is geen database met het opgegeven nummer. Geef het juiste nummer op.
  • Het zoeken naar een sjabloon met een gekoppelde database is mislukt.
    → Zoek opnieuw.
  • Er treedt een fout op wanneer u een sjabloon afdrukt waarin een onjuiste code of een niet-bestaande code in een gekoppelde database is opgegeven.
Geen sjabloon geselecteerd Fout: geen sjabloon
  • Er is geen sjabloon met het opgegeven nummer. Geef het juiste nummer op.
  • Wanneer u een sjabloon wilt afdrukken en de opgegeven sjabloon bestaat niet, wordt een foutmelding weergegeven.
    → Selecteer de juiste sjabloon en druk opnieuw af.
  • De sjabloon is niet overgedragen.
    → Registreer de sjabloon met het opgegeven nummer in de printer.
Laadfout: opladen niet mogelijk Batterijfout (als de batterij niet volledig is opgeladen na de opgegeven tijd)

De batterij wordt niet volledig opgeladen ondanks continu opladen.
→ Controleer of de batterij goed is geplaatst.
→ Als het opladen nog steeds niet goed wordt afgerond, is de batterij mogelijk versleten. Vervang de batterij door een nieuwe.

Mediafout!
Controleer hoe het is geladen

Fout tape op

Vervang de rol door een nieuwe. Als er nog genoeg op de rol zit, moet u de rol opnieuw plaatsen.
→ Zie 'Hoe plaats/vervang ik het papier of de labelrol?' als u wilt weten hoe u papier of labelrollen plaatst/vervangt.

Doorvoerfout

• De roller is vies. Reinig de rol.
    → Zie 'Hoe maak ik mijn machine schoon?' als u wilt weten hoe u het apparaat reinigt.
  • Controleer of het papier vrij naar buiten kan komen.
  • Zorg ervoor dat de rol goed is geplaatst door deze te verwijderen en opnieuw te plaatsen.
    → Zie 'Hoe plaats/vervang ik het papier of de labelrol?' als u wilt weten hoe u papier of labelrollen plaatst/vervangt.
  • Zorg ervoor dat de klep van het compartiment voor de rol goed dicht is.
  • Is de juiste rol geïnstalleerd?
    Controleer of de juiste groottes en typen media zijn geïnstalleerd, bijvoorbeeld een rol met voorgestanste labels of tape aan een stuk

Batterij slecht
Batterij vervangen

Fout: batterij versleten

De batterij is versleten. Vervang de batterij door een nieuwe.

Geen verbind. met WPS

Probeer opnieuw verbinding te maken

WPS-verbindingsfout (alleen RJ-4250WB)

• Wi-Fi-toegangspunt/router niet gevonden.
    → Probeer opnieuw verbinding te maken.
  • Er kon geen Wi-Fi-toegangspunt/router voor de verbinding worden bepaald.
    → Controleer de WPS-omstandigheden (afstand tussen toegangspunt en printer, aanwezigheid van obstakels enzovoort) voor het toegangspunt en configureer de WPS-instellingen vervolgens opnieuw.

Verwante modellen

RJ-4230B, RJ-4250WB