RJ-4030

Hoe installeer ik de software op mijn computer bij gebruik van een USB-kabel? (voor Windows)

U kunt de nieuwste versie van de software downloaden en installeren via het gedeelte [Downloads] van deze website.

Volg de onderstaande stappen om de software vanaf de cd-rom te installeren.

De procedure hangt af van het besturingssysteem van de computer.

(In het volgende voorbeeld wordt Windows 7 gebruikt).

1. Plaats de installatie-cd-rom in het cd-rom-station. Kies uw printer in het venster met modellen (indien weergegeven). Kies uw taal in het venster met talen.

Als het menu van de cd-rom niet automatisch wordt weergegeven, ga dan zelf naar de bestanden op de cd-rom en dubbelklik op [Start.exe].

2. Klik op [Normale installatie].
    normale installatie

• Installatie-items

1 Normale installatie
    Hiermee installeert u P-touch Editor, de printerdriver, P-touch Update Software en het programma voor het opgeven van netwerkinstellingen.

2 Gebruikershandleiding
    Hiermee opent u de gebruikershandleiding en softwarehandleiding.

3 Aangepaste installatie
    Hiermee kunt u kiezen wat u wilt installeren: P-touch Editor, de printerdriver, P-touch Update Software en/of het programma voor het opgeven van netwerkinstellingen.

4 Brother-support
    Hiermee beschikt u over een koppeling naar het Brother Developer Center en Brother Solutions Center.

• Met het programma voor het opgeven van netwerkinstellingen (Instellingenprogramma netwerk) kunt u diverse printerinstellingen configureren wanneer de printer via USB op de computer is aangesloten. U moet de printerdriver op de computer hebben geïnstalleerd voordat u de printer kunt configureren.

3. Lees de licentieovereenkomst en klik op de knop [Akkoord] als u instemt met de voorwaarden.

4. Klik op [Installeren] om de installatie te starten en volg verder de aanwijzingen op het scherm.

> Gebruikers van een RJ-4030 klikken hier

> Gebruikers van een RJ-4040 klikken hier

<Voor gebruikers van een RJ-4030>

1. Sluit desgevraagd de printer aan om de installatie van de printerdriver te voltooien.
    aansluiten

2. Klik op [OK] of [Annuleren] als het scherm voor online-gebruikersregistratie wordt weergegeven.

- Als u [OK] kiest, gaat u naar de online-pagina voor gebruikersregistratie voordat de installatie wordt voltooid (aanbevolen).

- Als u [Annuleren] kiest, gaat u verder met de installatie.

3. Klik op [Voltooien]. De installatie van de software is nu voltooid.

Wanneer u wordt gevraagd of u de computer opnieuw wilt opstarten, kies dan die optie en klik op [Voltooien].

<Voor gebruikers van een RJ-4040>

1. Wanneer het volgende scherm wordt weergegeven, kiest u [Lokale verbinding (USB)] en klikt u op [Volgende].
    usb

2. Volg de aanwijzingen op het scherm om de printerdriver te installeren. Controleer wanneer dit venster wordt weergegeven of de printer is ingeschakeld. Steek desgevraagd de USB-kabel in de computer en vervolgens in de printer om de installatie van de printerdriver te voltooien.
    usb

3. Klik op [OK] of [Annuleren] als het scherm voor online-gebruikersregistratie wordt weergegeven.
    - Als u [OK] kiest, gaat u naar de online-pagina voor gebruikersregistratie voordat de installatie wordt voltooid (aanbevolen).
    - Als u [Annuleren] kiest, gaat u verder met de installatie.

4. Klik op [Voltooien].
    De installatie van de software is nu voltooid.

Verwante modellen

RJ-4030, RJ-4040