TP-M5000N

Hoe kan ik het IP-adres wijzigen zodat ik het apparaat in een andere netwerkomgeving kan gebruiken?

U kunt de netwerkinstellingen (IP-adres, subnetmasker en gateway) van de printer aanpassen met het hulpprogramma BRAdmin Light.
Dit hulpprogramma is alleen beschikbaar voor Windows gebruikers.

BRAdmin Light is speciaal ontworpen voor het opgeven van de eerste instellingen van Brother-apparaten die in een netwerk worden gebruikt. Dit programma kan ook worden gebruikt om te zoeken naar Brother-producten in een TCP/IP-omgeving, om de status weer te geven en om enkele elementaire netwerkinstellingen te configureren, zoals het IP-adres.

<BRAdmin Light installeren>

1. Zorg ervoor dat de printer is ingeschakeld.
  2. Zet de computer aan. Sluit alle actieve toepassingen voordat u met de configuratie begint.
  3. Plaats de meegeleverde cd-rom in het cd-rom-station. Het openingsvenster wordt automatisch weergegeven. Kies uw printer in het venster met modellen. Kies uw taal in het venster met talen.
  4. Het hoofdmenu van de cd-rom wordt weergegeven. Klik op Hulpprogramma installeren.
  5. Klik op BRAdmin Light en volg de aanwijzingen op het scherm.
  • U kunt de meest recente versie van Brother BRAdmin Light downloaden uit het gedeelte Downloads. Dit hulpprogramma is alleen bedoeld voor Windows-gebruikers.
  • Als u behoefte hebt aan een meer geavanceerd printerbeheer, gebruik dan de meest recente versie van Brother BRAdmin Professional. Ook dit hulpprogramma kunt u downloaden uit het gedeelte Downloads. Dit hulpprogramma is alleen bedoeld voor Windows-gebruikers.
  • Als u firewall-, antispyware- of antivirussoftware gebruikt, moet u die software tijdelijk uitschakelen. Zodra u zeker weet dat u kunt afdrukken, schakelt u die software weer in.
  • De naam van het knooppunt wordt weergegeven in het BRAdmin Light-venster. Standaard is de knooppuntnaam van de afdrukserver in de printer 'BRN[is het Ethernet-adres van de Brother printer]' of BRW[is het Ethernet-adres van de Brother printer]".
  • Het standaardwachtwoord voor de Brother-afdrukserver is access.

<IP-adres, subnetmasker en gateway instellen met BRAdmin Light>

1. Start het programma BRAdmin Light. Klik op Start / Alle programma's / Brother / BRAdmin Light / BRAdmin Light.
  2. BRAdmin Light gaat automatisch op zoek naar nieuwe apparaten.
  3. Dubbelklik op het ongeconfigureerde apparaat.
    bradmin light
  4. Kies STATIC onder Boot-methode. Voer voor uw afdrukserver het IP-adres, het subnetmasker en de gateway in (indien nodig)voor uw printserver in.
    bradmin light
  5. Klik op OK.
  6. Wanneer het IP-adres goed is geconfigureerd, wordt de Brother-afdrukserver weergegeven in de lijst met apparaten.

Verwante modellen

RJ-4040, TP-M5000N