MFC-640CW

Uw Brother-apparaat instellen in een draadloos netwerk.

1. Voordat u uw Brother-apparaat instelt

U moet weten welke instellingen uw draadloze router of toegangspunt gebruikt voor het draadloze netwerk. Noteer hieronder de huidige instellingen voor het draadloze netwerk (u hebt deze informatie later nodig):

• Netwerknaam (ook vaak omschreven als 'SSID' of 'ESSID')
  • Netwerksleutel (ook vaak omschreven als 'wachtwoord', 'beveiligingssleutel' of 'beveiligingscode')

SSID

De netwerknaam (SSID) en de netwerksleutel (wachtwoord) achterhalen

1. Kijk op de onder- of zijkant van uw draadloze router of toegangspunt.
  2. Kijk in de documentatie van uw draadloze router of toegangspunt.

Brother kan u deze informatie niet geven. Als u de naam en sleutel van uw draadloze netwerk niet kunt vinden, neem dan contact op met uw internetprovider of routerfabrikant.

Raadpleeg de volgende vragen als u de netwerknaam (SSID) en de netwerksleutel (wachtwoord) van uw draadloze router of toegangspunt niet kunt achterhalen:

Voor Windows-gebruikers

> Klik hier voor het achterhalen van gegevens voor de draadloze beveiliging voor Windows.

Voor Macintosh-gebruikers

> Klik hier voor het achterhalen van gegevens voor de draadloze beveiliging voor Macintosh.

Ga, nadat u de netwerkgegevens van uw draadloze router of toegangspunt hebt gecontroleerd, naar stap 2 om uw apparaat in te stellen voor een draadloos netwerk.

Als uw draadloze router of toegangspunt WEP-codering met meerdere WEP-sleutels gebruikt, noteer en gebruik dan alleen de eerste WEP-sleutel.

2. Een Brother-apparaat instellen in een draadloos netwerk

U stelt uw Brother-apparaat als volgt in voor een draadloos netwerk:

1. Sluit het netsnoer aan op het Brother-apparaat en steek de stekker in het stopcontact.
    Schakel uw Brother-apparaat in.

Als u de draadloze instellingen van het apparaat al eerder hebt geconfigureerd, moet u de LAN-instellingen resetten voordat u de draadloze instellingen opnieuw kunt configureren.
    > Klik hier om weer te geven hoe u de netwerkinstellingen reset.

2. Schakel de WLAN-interface van het Brother-apparaat in.
    > Klik hier om weer te geven hoe u de netwerkinterface van het Brother-apparaat inschakelt.

3. Druk op Menu.

4. Druk op de pijl omhoog of omlaag om het volgende te selecteren:

1. Selecteer LAN. Druk op OK, Set of Menu/Instellen.

2. Selecteer Instell. WLAN. Druk op OK, Set of Menu/Instellen.

3. Selecteer Inst. Wizard. Druk op OK, Set of Menu/Instellen.
      De wizard voor de draadloze instellingen wordt nu gestart.
  5. Het apparaat zoekt het netwerk en geeft de beschikbare netwerknamen (SSID's) weer.
    Wanneer een lijst met SSID's wordt weergegeven, drukt u op de pijl omhoog of omlaag om de eerder genoteerde SSID te selecteren.

6. Druk op OK, Set of Menu/Instellen.

7. Druk op de pijl omhoog of omlaag om een van de onderstaande opties te selecteren. Als verificatie en versleuteling in het netwerk zijn geconfigureerd, moet u de instellingen afstemmen op de instellingen die uw netwerk gebruikt.
    Welke verificatie en versleutelingsmethode beschikbaar zijn, hangt af van uw model.

• Geen verificatie of versleuteling:
      Selecteer Open systeem, druk op OK, Set of Menu/Instellen, selecteer vervolgens Geen bij Type Codering en druk op OK, Set of Menu/Instellen.
      Selecteer Ja om de instellingen toe te passen.

• Geen verificatie met WEP-encryptie:
      Selecteer Open systeem, druk op OK, Set of Menu/Instellen en gebruik de pijl omhoog of omlaag om WEP te selecteren bij Type Codering en druk op OK, Set of Menu/Instellen.
      Selecteer het juiste sleutelnummer en druk op OK, Set of Menu/Instellen.
      Voer de WEP-sleutel (Netwerksleutel) in en druk vervolgens op OK, Set of Menu/Instellen om uw instellingen toe te passen.
      Selecteer Ja om de instellingen toe te passen.

• Verificatie met WEP-encryptie:
      Selecteer Gedeelde Sleutel en druk op OK, Set of Menu/Instellen.
      Selecteer het juiste sleutelnummer en druk op OK, Set of Menu/Instellen.
      Voer de WEP-sleutel (Netwerksleutel) in en druk vervolgens op OK, Set of Menu/Instellen om uw instellingen toe te passen.
      Selecteer Ja om de instellingen toe te passen.

• Verificatie met WPA/WPA2-PSK (TKIP of AES):
      Selecteer WPA/WPA2-PSK, druk op OK, Set of Menu/Instellen, gebruik de pijl omhoog of omlaag om TKIP of AES te selecteren bij Type Codering en druk op OK, Set of Menu/Instellen.
      Voer het WPA/WPA2-PSK-wachtwoord (Netwerksleutel) in en druk vervolgens op OK, Set of Menu/Instellen om uw instellingen toe te passen.
      Selecteer Ja om de instellingen toe te passen.
  8. Het apparaat probeert verbinding te maken met het door u geselecteerde draadloze netwerk.
    • Als uw Brother-apparaat correct verbinding heeft gemaakt
      Op het display van het apparaat staat Verbonden.

• Als de verbinding mislukt

Op het display van het apparaat staat Verbinding mislukt.
      Controleer of het toegangspunt wel aan is en controleer de netwerkinstellingen die u in stap 1 hebt verzameld.
      Zet uw apparaat tijdelijk zo dicht mogelijk bij het toegangspunt of de router. Probeer het opnieuw vanaf stap 2-3.

9. Het apparaat krijgt automatisch het juiste TCP/IP-adres van uw toegangspunt (router), mits DHCP is ingeschakeld (bij de meeste toegangspunten en routers is DHCP standaard ingeschakeld).

Zodra het Brother-apparaat verbinding heeft met het netwerk en een geldig IP-adres heeft gekregen, bent u klaar met de instellingen.

3. Download en installeer de software van uw Brother-apparaat.

Nadat u uw Brother-apparaat hebt geïnstalleerd, moet u de driver installeren. De driver downloaden:

Voor Windows-gebruikers

> Ga naar het gedeelte Downloads van deze website en download het Compleet pakket van drivers & software.

Volg de installatieaanwijzingen op de downloadpagina.

Voor Macintosh-gebruikers

> Ga naar het gedeelte Downloads van deze website en download de Printerdriver of CUPS-printerdriver.

De installatieprocedure vindt u op de downloadpagina.

Raadpleeg de onderwerpen hieronder als u de instelprocedure hebt voltooid maar geen verbinding kunt maken.

> Klik hier voor het oplossen van problemen met het draadloze netwerk voor Windows.

> Klik hier voor het oplossen van problemen met het draadloze netwerk voor Macintosh.

Verwante modellen

DCP-340CW, DCP-750CW, MFC-640CW, MFC-845CW