HL-L3230CDW

Uw netwerkmachine veilig beheren met Beheer via een webbrowser

Om uw netwerkmachine veilig te kunnen beheren, dient u de beheerprogramma's met beveiligingsprotocollen te gebruiken.

Wij raden u aan het HTTPS-protocol te gebruiken voor een veilig beheer. Om dit protocol te gebruiken, moet HTTPS ingeschakeld zijn op uw machine.

• Het HTTPS-protocol is standaard ingeschakeld.
  • U kunt de instellingen van het HTTPS-protocol wijzigen met Beheer via een webbrowser.
  1. Start uw webbrowser.
  2. Voer "https://algemene naam" in de adresbalk van uw browser in (waarbij "algemene naam" staat voor de algemene naam die u aan het certificaat hebt toegewezen; dit kan uw IP-adres, de naam van een knooppunt of domeinnaam zijn).
  3. Als u voordien een wachtwoord hebt ingesteld, voert u dit in en klikt u vervolgens op .
  4. U krijgt nu toegang tot de machine via HTTPS.
    • Als u het SNMPv3-protocol gebruikt, dient u onderstaande stappen te volgen.
    • U kunt de SNMP-instellingen ook wijzigen met BRAdmin Professional 3.
  5. Klik op het tabblad Netwerk.
  6. Klik op Protocol.
  7. Zorg ervoor dat de SNMP-instelling ingeschakeld is en klik vervolgens op Geavanceerde instellingen.
  8. Configureer de SNMP-instellingen.
    Er zijn drie opties voor SNMP-gebruiksmodus.
    • Toegang lezen/schrijven SNMP v1/v2c

In deze modus gebruikt de afdrukserver versie 1 en versie 2c van het SNMP-protocol. In deze modus kunt u alle Brother-toepassingen gebruiken. Deze modus is echter niet veilig omdat de gebruiker niet wordt geverifieerd en de gegevens niet worden versleuteld.

• Toegang lezen/schrijven SNMPv3 en alleen lezen v1/v2c

In deze modus gebruikt de afdrukserver de lezen/schrijven-toegang van versie 3 en de alleen-lezen-toegang van versie 1 en versie 2c van het SNMP-protocol.

Wanneer u de modus Toegang lezen/schrijven SNMPv3 en alleen lezen v1/v2c gebruikt, is het mogelijk dat sommige Brother-toepassingen (bv. BRAdmin Light) die gebruikmaken van de afdrukserver niet correct werken omdat deze de alleen-lezen-toegang van versie 1 en versie 2c toelaten. Als u alle toepassingen wilt gebruiken, dient u de modus Toegang lezen/schrijven SNMP v1/v2c te gebruiken.
    • Toegang lezen/schrijven SNMPv3

In deze modus gebruikt de afdrukserver versie 3 van het SNMP-protocol. Gebruik deze modus als u de afdrukserver veilig wilt beheren.

Let op het volgende wanneer u de modus Toegang lezen/schrijven SNMPv3 gebruikt:

• U kunt alleen BRAdmin Professional of Beheer via een webbrowser gebruiken om de afdrukserver te beheren.
      • Behalve BRAdmin Professional 3 worden alle toepassingen die gebruik maken van SNMPv1/v2c geweerd. Gebruik de modus Toegang lezen/schrijven SNMPv3 en alleen lezen v1/v2c of Toegang lezen/schrijven SNMP v1/v2c om het gebruik van SNMPv1/v2c-toepassingen toe te staan.

9. Klik op Indienen.

Verwante modellen

HL-L3210CW, HL-L3230CDW, HL-L3270CDW