MFC-8510DN

De functie Scannen naar e-mailserver configureren en gebruiken.

Als u 'Scannen naar e-mailserver' wilt gebruiken, moet het Brother-apparaat verbinding hebben met het netwerk en toegang hebben tot een POP3- en SMTP-server. Als u deze gegevens niet bij de hand hebt, informeer dan bij uw internetaanbieder of netwerkbeheerder.

I: Scannen naar e-mail (e-mailserver) instellen

1. Druk het netwerkconfiguratierapport af om het IP-adres van het Brother-apparaat te achterhalen. (Klik hier om weer te geven hoe u de netwerkconfiguratielijst afdrukt.)

2. Open een webbrowser (Internet Explorer bijvoorbeeld) en voer het IP-adres van het Brother-apparaat in. Gebruik de notatie http://[IP-adres van het Brother-apparaat].

• [IP-adres van het Brother-apparaat] zoals vermeld op de netwerkconfiguratiepagina.

3. Klik op het tabblad Netwerk.

4. Klik op Protocol.

5. Schakel het selectievakje POP3/SMTP in, als dit nog niet het geval is, en klik vervolgens op Geavanceerde instellingen.

6. In dit gedeelte kunt u de instellingen voor de inkomende en uitgaande e-mailserver configureren. Voer op deze pagina alle gevraagde gegevens in. Als u twijfelt bij bepaalde instellingen, neem dan contact op met uw internetaanbieder of netwerkbeheerder:

Afbeelding POP3/SMTP

1. Adres SMTP-server: In dit veld wordt de knooppuntnaam of het IP-adres van een SMTP-e-mailserver (server voor uitgaande e-mail) in uw netwerk weergegeven. (Dit is bijvoorbeeld smtp.voorbeeld.net of 192.0.0.1.) Als u de DNS-naam van de SMTP-e-mailserver gebruikt, moet u de FQDN (Full Qualified Domain Name of volledig gekwalificeerde domeinnaam) gebruiken, zoals smtp.voorbeeld.net.

2. SMTP-poort: Geef hier de doelpoort op van de SMTP-server waarmee u verbinding wilt maken.

3. Verificatiemethode SMTP-server: Geef hier de verificatiemethode van de SMTP-server op. Deze waarde bepaalt op welke manier de gebruiker wordt geverifieerd bij de SMTP-server. Dit zijn de mogelijkheden:

• Geen: Er vindt geen verificatie bij de SMTP-server plaats.

• SMTP-VERIF: Er wordt SMTP-verificatie gebruikt. Als deze methode wordt gebruikt, moeten de gegevens van de SMTP-account goed worden ingesteld.

• POP voor SMTP: De methode 'POP voor SMTP' wordt gebruikt. Als deze methode wordt gebruikt, moeten de gegevens van de POP3-account goed worden ingesteld.

4. SMTP-VERIF Accountnaam/Accountwachtwoord: Geef hier een naam en wachtwoord op voor validatie bij de SMTP-server en voer het wachtwoord nog een keer in ter vergelijking. Voer een spatie in als u geen wachtwoord wilt instellen.

5. SMTP over SSL/TLS: U kunt de versleutelingsmethode voor communicatie tussen het apparaat en de SMTP-server selecteren. U kunt Servercertificaat verifiëren in- of uitschakelen. Hiermee wordt het certificaat tussen het apparaat en de SMTP-server geverifieerd.

6. E-mailadres van printer: Voer hier het e-mailadres van de printer in. Als geen adres van een beheerder is opgegeven, worden meldingen naar de printer gestuurd. Als u het e-mailadres van de printer niet opgeeft, worden geen meldingen naar de beheerder gestuurd.

7. Adres POP3-server: Dit veld bepaalt de hostnaam of het IP-adres van de POP3-server (server voor inkomende e-mail). (Dit is bijvoorbeeld pop.voorbeeld.net of 192.0.0.1.)

Als u de DNS-naam van de POP3-e-mailserver gebruikt, moet u de FQDN (Full Qualified Domain Name of volledig gekwalificeerde domeinnaam) gebruiken, zoals pop.voorbeeld.net.

8. POP3-poort: Geef hier de doelpoort op van de POP3-server waarmee u verbinding wilt maken.

9. Naam/Wachtwoord voor mailbox: Geef hier de naam en het wachtwoord op van de mailbox op de POP3-server waaruit de internetafdruktaken moeten worden opgehaald. Voer een spatie in als u geen wachtwoord wilt instellen.

10. APOP gebruiken: Schakel dit selectievakje in om te bepalen of APOP al dan niet wordt gebruikt bij aanmelding bij de POP3-server.

11. POP3 over SSL/TLS: U kunt de versleutelingsmethode voor communicatie tussen het apparaat en de POP3-server kiezen. U kunt Servercertificaat verifiëren in- of uitschakelen. Hiermee wordt het certificaat tussen het apparaat en de POP3-server geverifieerd.

12. Time-out gesegmenteerd bericht: Als een afdruktaak met behulp van de functie voor berichtensegmentatie van de afdrukserver wordt gesplitst in meerdere e-mailberichten, geeft deze waarde aan hoe lang de afdrukserver zal wachten op alle segmenten van een bericht.

7. Klik op Indienen. U ziet kort een bericht dat het bijwerken van gegevens is gelukt.

8. Het scherm Configuratie van inkomende/uitgaande e-mail testen wordt weergegeven. Kies uit de volgende opties en klik vervolgens op Indienen:

Afbeelding Configuratie van uitgaande e-mail testen

• Configuratie van uitgaande e-mail testen

• E-mailadres van bestemming: Voer hier het e-mailadres van de bestemming in.

• Test-e-mail verzenden

• Configuratie van inkomende e-mail testen

9. U ziet het bericht 'Bezig met testen van e-mailconfiguratie' gevolgd door de resultaten van de test. Klik op OK zodra u de resultaten hebt bekeken.

II: Scannen naar e-mailserver instellen en gebruiken met direct- of snelkieslocaties

1. Klik, terwijl u nog steeds op de homepage van het apparaat bent, op het tabblad Adres.

2. Kies de set Directkies- of Snelkies-locaties die u wilt gebruiken.

3. Voer voor elke locatie die u wilt programmeren de volgende gegevens in:

• Nummer/e-mailadres: Het e-mailadres van de ontvanger.

• Naam: De naam van de ontvanger.

• Type: Selecteer Mail [type kleur] (waarbij [type kleur] gelijk is aan 'kleur', 'grijs' of 'z/w' gevolgd door de gewenste bestandsindeling).

• Kwaliteit: Selecteer hier de gewenste resolutie.

• PDF-type: Wanneer u PDF kiest, selecteer dan het precieze bestandstype.

4. Klik op Indienen.

5. Nadat u de direct- of snelkieslocaties hebt geconfigureerd en de groepslocaties wilt instellen, klikt u op Groepen instellen G1-G20. Configureer de volgende instellingen voor elke groep:

• Groep #: Kies de vrije direct- of snelkieslocatie waaronder u de groep wilt opslaan (directkieslocaties zijn aangegeven met ' * '. Snelkieslocaties hebben een ' # '.

• Naam: De naam van de groep.

• Type: Selecteer Mail [type kleur] (waarbij [type kleur] gelijk is aan 'kleur', 'grijs' of 'z/w' gevolgd door de gewenste bestandsindeling).

• Kwaliteit: Selecteer hier de gewenste resolutie.

• PDF-type: Wanneer u PDF kiest, selecteer dan het precieze bestandstype.

• Leden: Klik op Selecteren en kies de leden voor de groep door een vinkje te zetten naast elke gewenste direct- of snelkieslocatie.

6. Klik op Indienen.

Afbeelding Groepen instellen

III: Scannen naar e-mailserver zonder te werken met direct- of snelkiesnummers

1. Laad uw document.

2. Druk op Afbeelding scanknop (Scannen).

3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Scannen naar e-mail te kiezen.
    Druk op OK.

4. Druk op de pijl omhoog of omlaag om 1zijdig, 2zijdig(L) of 2zijdig(K) te kiezen.
    Druk op OK.

5. Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Als u de kwaliteit niet hoeft aan te passen, druk dan op de pijl omhoog of omlaag om Adres invoeren te kiezen.
      Druk op OK en ga naar stap 8.

• Als u de scaninstellingen wilt wijzigen, drukt u op de pijl omhoog of omlaag om Verander instel. te kiezen.
      Druk op OK.

6. Druk op de pijl omhoog of omlaag om het type en de resolutie voor het scannen te kiezen en druk op OK.

7. Druk op de pijl omhoog of omlaag om het gewenste bestandstype te kiezen en druk op OK.

8. Voer het e-mailadres (maximaal 60 tekens) in.

9. Druk op Start.
    Het scannen begint.

Verwante modellen

MFC-8510DN, MFC-8520DN