MFC-8950DWT

Het Brother apparaat instellen om openbare toegang tot de volgende functies te beperken

Beveiligd functieslot is een functie waarmee u de openbare toegang tot de volgende functies van uw Brother-apparaat kunt beperken en die ook voorkomt dat gebruikers de standaardinstellingen van het apparaat wijzigen door de toegang tot de menu-instellingen te beperken.

• Fax Tx (Faxen verzenden) *1 *2 *3
  • Fax Rx (Faxen ontvangen)  *1 *3
  • Kopiëren
  • Scannen *4
  • USB Direct
  • Afdrukken *5
  • Paginalimiet *6
*1) Alleen ondersteunde modellen.
*2) Als Beveiligd functieslot is ingeschakeld, kunt u alleen de volgende FAX-instellingen aanpassen: Contrast, Verzend Pollen en Voorblad onder Verzendmenu gebruiken. Als Fax Tx is gedeactiveerd, kunt u geen enkele functie in het Faxmenu gebruiken.
*3) Ontvang Pollen wordt alleen gedeactiveerd, wanneer Fax Tx als Fax Rx zijn gedeactiveerd.
*4) Scannen omvat eveneens scanopdrachten verzonden via Brother iPrint&Scan.
*5) Printen omvat afdruktaken via AirPrint (indien beschikbaar) en Brother iPrint&Scan.
*6) De paginalimiet wordt geconfigureerd met behulp van Beheer via een Webbrowser.

Toegang tot beperkte handelingen kan worden geactiveerd door het creëren van een beperkte gebruiker. Beperkte gebruikers moeten hun gebruikersnaam kiezen uit een lijst en een wachtwoord invoeren om het Brother-apparaat te gebruiken.

U moet het Beveiligde functieslot in de volgende volgorde instellen:

1. Het Beheerderswachtwoord instellen (zie STAP A).
  2. De Openbare gebruikersmodus instellen (zie STAP B).
  3. Beperkte gebruikers instellen (indien nodig) (zie STAP C).
  4. Beveiligd functieslot aanzetten (zie STAP D).

STAP A: Het beheerderswachtwoord instellen

Alleen beheerders kunnen beperkingen instellen en wijzigingen aanbrengen in gebruikersprofielen. Het wachtwoord dat u in deze STAP A instelt, is voor de beheerder. Dit wachtwoord wordt gebruikt om gebruikers in te stellen (STAP B en STAP C) en om Beveiligd functieslot in te schakelen (STAP D).

1. Druk op Menu en kies Algemene instellingen => Beveiliging (Deze stap kan bij sommige modellen worden overgeslagen.) => Beveiligd Functieslot.
  2. Toets een nummer van vier cijfers in voor het wachtwoord. Druk op OK.
  3. Voer het wachtwoord opnieuw in wanneer op het LCD-scherm Nogmaals wordt weergegeven. Druk op OK.
  4. Druk op Stop/Eindigen.

Bewaar het wachtwoord op een veilige plek. Als u het wachtwoord vergeet, moet het wachtwoord dat is opgeslagen in het apparaat worden gereset. Voor informatie over het resetten van het wachtwoord kunt u contact opnemen met de klantenservice van Brother via 'Contact'

STAP B: De Openbare gebruikersmodus instellen

De modus openbare gebruiker beperkt de functies die beschikbaar zijn voor openbare gebruikers. Openbare gebruikers hoeven geen wachtwoord in te voeren om gebruik te maken van de functies die u via deze instelling hebt geactiveerd.

1. Druk op Menu en kies Algemene instellingen => Beveiliging (Deze stap kan bij sommige modellen worden overgeslagen.)=> Beveiligd Functieslot => ID Instellen.
  2. Voer het viercijferige beheerderswachtwoord in dat is ingesteld in STAP A. Druk op OK.
  3. Doe een van de volgende handelingen:

Als uw Brother-apparaat een aanraakscherm heeft,
    1. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Openbaar weer te geven. Druk op Openbaar.
    2. Druk op [gebruikersnaam] en druk op Inschakelen of Uitschakelen. Herhaal deze stap voor elke bewerking die u gebruikt.

Als uw Brother-apparaat geen aanraakscherm heeft,
    1. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Openbaar te kiezen. Druk op OK.
    2. Druk op [gebruiksersnaam] en druk op Inschakelen of Uitschakelen. Herhaal deze stap voor elke bewerking die u gebruikt.
    3. Als op het LCD-scherm Stop wijzigen wordt weergegeven, drukt u op OK.

4. Druk op Stop/Eindigen.

STAP C: Beperkte gebruikers instellen

U kunt maximaal 25 beperkte gebruikers instellen met beperkingen en een wachtwoord voor functies die voor hen beschikbaar zijn. Als u bijvoorbeeld de scanfunctie hebt uitgeschakeld voor de openbare gebruikers, maar u wilt specifieke gebruikers toegang geven tot de scanfunctie, dan kunt u deze gebruikers instellen als beperkte gebruikers met toegang tot de scanfunctie.

1. Druk op Menu en kies Algemene instellingen => Beveiliging (Deze stap kan bij sommige modellen worden overgeslagen.)=> Beveiligd Functieslot => ID Instellen.
  2. Voer het viercijferige beheerderswachtwoord in dat is ingesteld in STAP A. Druk op OK.
  3. Doe een van de volgende handelingen:

Als uw Brother-apparaat een aanraakscherm heeft,
    1. Druk op de pijl omhoog of omlaag om [gebruikersnaam] weer te geven. Druk op [gebruikersnaam].
    2. Voer de gebruikersnaam in. Druk op OK.
    3. Toets een viercijferig wachtwoord in voor de gebruiker. Druk op OK.
    4. Druk op [gebruikersnaam] en druk op Inschakelen of Uitschakelen. Herhaal deze stap voor elke bewerking die u gebruikt.

Als uw Brother machine geen aanraakscherm heeft,
    1. Druk op de pijl omhoog of omlaag om [gebruikersnaam] weer te geven. Druk op OK.
    2. Gebruik het numerieke toetsenbord om de gebruikersnaam in te voeren. Druk op OK.
    3. Toets een viercijferig wachtwoord in voor de gebruiker. Druk op OK.
    4. Druk op [gebruikersnaam] en druk op Inschakelen of Uitschakelen. Herhaal deze stap voor elke bewerking die u gebruikt.
    5. Als op het LCD-scherm Stop wijzigen wordt weergegeven, drukt u op OK.

4. Herhaal STAP 3 voor het invoeren van elke extra gebruiker en wachtwoord. Houd er rekening mee dat u niet dezelfde naam kunt gebruiken als de naam van een andere gebruiker.
  5. Druk op Stop/Eindigen.

STAP D: Beveiligd functieslot aan zetten

1. Druk op Menu en kies en kies Algemene instellingen => Beveiliging (Deze stap kan bij sommige modellen worden overgeslagen.) => Beveiligd Functieslot => Slot Uit-> Aan.
  2. Voer het viercijferige beheerderswachtwoord in dat is ingesteld in STAP A. Druk op OK.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-8110DN, DCP-8250DN, MFC-8510DN, MFC-8520DN, MFC-8950DW, MFC-8950DWT