MFC-845CW

Hoe kan ik op afstand de ingebouwde berichtencentrale (antwoordapparaat) van mijn Brother-apparaat raadplegen?

U kunt ingesproken boodschappen beluisteren en ontvangen faxberichten opvragen die in de ingebouwde berichtencentrale (antwoordapparaat) van uw Brother-apparaat zijn opgeslagen. Hiervoor gebruikt u een speciale toegangscode en opdrachten.

1. Toegangscode instellen:

Eerst moet u een code instellen. Met deze code krijgt u op afstand toegang tot het apparaat. Voordat u deze code en de opvraagfuncties gebruikt, moet u uw eigen code instellen. De fabrieksinstelling van de code is standaard niet actief (---*).
  1. Druk op Menu.
  2. Selecteer Fax => Geavanc. Faxfuncties of Afstandsopties => Afst.bediening.
  3. Voer een code van drie cijfers in. Gebruik hiervoor 0 tot en met 9, * of #.
    Druk op OK. (* aan het eind van de code kan niet worden gewijzigd.)

Gebruik niet dezelfde code als de faxontvangstcode (*51 (*91 in Nieuw-Zeeland)) of de code voor het aannemen van de telefoon (#51 (#91 in Nieuw-Zeeland)).

4. Druk op Stop/Eindigen.

U kunt uw code altijd wijzigen door een nieuwe code in te voeren. Als u de code inactief wilt maken, drukt u in stap c op Wis/terug om de inactieve instelling terug te halen (---*). Druk vervolgens op OK.

2. Berichten beluisteren met de toegangscode op afstand:

1. Kies uw faxnummer vanaf een telefoon of ander faxapparaat met toetstonen.
  2. Zodra uw apparaat aanneemt, voert u uw toegangscode (drie cijfers gevolgd door *) in.
  3. Het apparaat geeft aan of er berichten in het geheugen staan:
    • 1 lange toon = faxberichten
    • 2 lange tonen = ingesproken boodschappen
    • 3 lange tonen = faxberichten en ingesproken boodschappen
    • Geen tonen = geen berichten
  4. Wanneer het apparaat twee korte tonen laat horen, voert u een opdracht in.
     *Als u langer dan dertig seconden wacht met het invoeren van een opdracht, wordt de verbinding verbroken.
     *Als u een ongeldige opdracht invoert, hoort u drie tonen.

Boodschappen beluisteren:
    Druk op 9, 1 om de boodschappen af te spelen. Na één lange toon worden de ingesproken boodschappen afgespeeld.

Nadat u op 9, 1 hebt gedrukt om de boodschappen af te spelen, kunt u ook het volgende doen:

• Herhalen of achteruit springen:
      Druk tijdens het beluisteren van een ingesproken boodschap op 1 om de boodschap te herhalen. Als u op 1 drukt voor een boodschap, hoort u de vorige boodschap.
    • Vooruit springen:
      Druk tijdens het beluisteren van een ingesproken boodschap op 2 om naar de volgende boodschap te gaan.
    • Afspelen stoppen:
      Druk op 9 om het afspelen van de boodschap te stoppen.
    Druk op 9, 0 om helemaal te stoppen wanneer u klaar bent. Hang op wanneer u een toon van uw Brother-apparaat hoort.
    Faxberichten opvragen:
    Druk op 9, 6 en 2. Wacht op de lange toon en voer vervolgens met de cijfertoetsen het nummer in (maximaal twintig cijfers) van het andere faxapparaat waarnaar uw faxberichten moeten worden gestuurd en sluit af met ##.

Het nummer dat u kiest mag geen * of # bevatten. Wel kunt u op # drukken als u een pauze wilt inlassen.

Druk op 9, 0 om helemaal te stoppen wanneer u klaar bent. Hang op wanneer u een toon van uw Brother-apparaat hoort. Het Brother-apparaat belt het andere faxapparaat, waarop uw faxbericht vervolgens wordt afgedrukt.

Als uw apparaat in de modus Handmatig staat en u wilt de functies voor het opvragen van boodschappen en faxberichten gebruiken, dan moet u ongeveer twee minuten wachten nadat het apparaat begint te rinkelen. Vervolgens moet u binnen dertig seconden uw code voor toegang op afstand invoeren. Deze functie is niet in alle landen beschikbaar.

Verwante modellen

MFC-660CN, MFC-680CN, MFC-845CW, MFC-885CW