DCP-J1050DW

Afdrukken met alleen de zwarte inktcartridge wanneer de kleurencartridge(s) leeg zijn

Het Brother-apparaat is zo ontworpen dat ALLE afdruktaken worden gestopt zodra een van de inktcartridges bijna leeg is. Zo worden de levensduur van de printkop en de optimale afdrukkwaliteit gewaarborgd. Als het apparaat zou doorgaan met afdrukken, zou de printkop schade oplopen bij het afdrukken en bij een reinigingscyclus.

In sommige gevallen is het echter wel mogelijk om het Brother-apparaat alleen in zwart-wit te laten afdrukken wanneer een of meer kleurencartridges bijna leeg zijn. Wanneer een kleurencartridge bijna leeg is, wordt op het display aangegeven dat alleen in zwart-wit wordt afgedrukt.

Volg de onderstaande stappen om alleen met de zwarte inktcartridge af te drukken:

De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat en besturingssysteem.

STAP 1: Controleer of er een melding op het display staat

• Als op het LCD-scherm Alleen afdrukken in zwart-wit wordt weergegeven, gaat u verder met Stap 2.
  • Als op het display andere foutmeldingen worden weergegeven (bijvoorbeeld 'Papierstoring'), raadpleeg dan de veelgestelde vragen en probleemoplossing voor meer informatie over die fout.
In onderstaande gevallen kan de zwart-witmodus worden beëindigd, waarna de kleurencartridge moet worden vervangen:
  • U kunt het apparaat ongeveer vier weken als zwart-witprinter gebruiken. Dit is afhankelijk van het aantal pagina's dat u afdrukt.
  • Als u het apparaat loskoppelt of de inktcartridge verwijdert.

STAP 2: Druk alleen met de zwarte inktcartridge af aan de hand van een van deze afdrukprocedures

Afdrukken vanaf de computer (alleen Windows):

1. Open Voorkeursinstellingen voor afdrukken. (Klik hier om weer te geven hoe u Voorkeursinstellingen voor afdrukken opent.)
  2. Open het tabblad Normaal en kies Normaal papier bij Mediatype.

Media Type

3. Klik op het keuzerondje Grijstinten.

Grayscale

4. Klik op Toepassen => OK.

Kopiëren (alleen voor beschikbare modellen):
Als de papiersoort is ingesteld op Normaal papier, kunt u kopieën maken in zwart-wit.
Fax (alleen voor beschikbare modellen)
Als de papiersoort is ingesteld op Normaal papier, ontvangt en drukt het apparaat de faxen in zwart-wit af.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-J1050DW, DCP-J1140DW, DCP-J1800DW, HL-J6010DW, MFC-J1010DW, MFC-J4335DW(XL), MFC-J4340DW(E), MFC-J4535DWXL, MFC-J4540DW(XL), MFC-J5340DW(E), MFC-J5740DW, MFC-J5955DW, MFC-J6540DW(E), MFC-J6940DW, MFC-J6955DW, MFC-J6957DW, MFC-J6959DW