MFC-L8850CDW

De drumeenheid schoonmaken

Als u zwarte of witte puntjes of een ander probleem met een tussenafstand van 94 mm (3,7 inch) op uw afdrukken ziet, kan er bijvoorbeeld lijm van etiketten op de drum zitten. Volg deze procedure voor het reinigen van de drumeenheid.

1. Het apparaat moet gereed zijn.
  2. Druk op Instellingen(Instell.).
  3. Druk op Alle instell..
  4. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Print lijsten weer te geven.
  5. Druk op Print lijsten.
  6. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Drumdot afdrukken weer te geven.
  7. Druk op Drumdot afdrukken.
  8. Op het aanraakscherm wordt Druk op [OK] weergegeven. Druk op OK.
  9. Er wordt een controleblad afgedrukt. Druk vervolgens op Home(Beginscherm).
  10. Houd Aan-uittoets(Aan/Uit) ingedrukt om het apparaat uit te schakelen.
  11. Druk op de knop om de klep aan de voorzijde te openen en trek deze klep vervolgens open.
    Klep_voorzijde_openen
  12. Pak de blauwe greep van de drumeenheid. Trek de drumeenheid zo ver mogelijk naar buiten.
    Drum_naar_buiten_trekken
  13. Draai de blauwe vergrendeling (1) aan de linkerzijde van het apparaat linksom (ontgrendelen). Til de voorkant van de drum aan de blauwe grepen op en trek de drum zo uit het apparaat.
    Vergrendeling_linksom_draaien
  14. Maak de tonercartridge los door de greep ervan voorzichtig in te duwen. Vervolgens kunt u de cartridge uit de drum trekken. Doe dit voor alle tonercartridges.
    Toner_naar_buiten_trekken
  15. Draai de drumeenheid om aan de blauwe grepen. De tandwielen (1) van de drumeenheid moeten zich links bevinden.
    Tandwiel_van_drum
  16. Bekijk de volgende informatie op het controleblad.
    • Kleur van de puntjes: vervang de drum van de kleur van de afgedrukte puntjes.
    • Locatie van de puntjes: het blad heeft acht genummerde kolommen. Het nummer van de kolom waarin puntjes zijn afgedrukt wordt gebruikt om op de drum de plaats van de oorzaak te zoeken.
  17. Zoek de desbetreffende plek aan de hand van de markering naast de drumrol. Een cyaankleurige punt in kolom 2 op het controleblad wil zeggen dat er een probleem is met deel 2 van de drum.
    Markering

18. Zoek de drum die de gekleurde punt van stap 17 aangeeft. Houd het frame van de drumeenheid met beide handen vast, plaats uw linkerduim op het tandwiel van de drumeenheid en draai de drum naar u toe (zoals in de onderstaande illustratie). Kijk of u in het genummerde gebied dat u in stap 17 hebt bepaald, iets ziet wat er niet thuishoort, een krasje bijvoorbeeld.
    Oppervlak_van_drum
  19. Wanneer u de oorzaak van het probleem hebt gevonden op de drum, veegt u die plek schoon met een wattenstaafje.
    Wattenstaafje
  20. Draai de drumeenheid om aan de blauwe grepen.
  21. Schuif de tonercartridge aan de greep in de drumeenheid en trek de cartridge vervolgens voorzichtig naar u toe. U moet de cartridge horen vastklikken. De kleur van de tonercartridge moet overeenstemmen met het kleurenlabel op de drumeenheid. Doe dit voor alle tonercartridges.
    Toner_naar_binnen_schuiven
  22. Zorg ervoor dat de blauwe vergrendeling (1) in de ontgrendelde stand staat, zoals getoond in de figuur.
    Vergrendeling_ontgrendelde_stand
  23. Schuif de drum voorzichtig in het apparaat totdat de drum stopt bij de blauwe vergrendeling.
    Drum_naar_binnen_schuiven

24. Draai de blauwe vergrendeling (1) rechtsom (vergrendelen).
    Vergrendeling_rechtsom_draaien
  25. Duw de drumeenheid zo ver mogelijk naar binnen.
    Drum_naar_binnen_duwen
  26. Sluit de klep aan de voorzijde van het apparaat.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-L8400CDN, DCP-L8450CDW, MFC-L8650CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L9550CDW(T)