Model uit assortiment. Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt.

HL-1440

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

Hoe kan ik BRAdmin Professional gebruiken om printerinformatie te bekijken en te wijzigen?

Met de BRAdmin Professional software van Brother kunnen veel aspecten van de printer worden beheerd. Zo kunt u de software bijvoorbeeld gebruiken om de levensduur van verbruiksartikelen te bekijken, netwerkparameters in te stellen, informatie over serienummers te bekijken, printerinstellingen te bekijken, enz.

Hoofdscherm van de printer

Start de BRAdmin Professional software om het hoofdscherm van BRAdmin weer te geven, met daarin alle op het netwerk aangesloten Brother-printers.

Met de BRAdmin Professional software kunnen ook de status en informatie van printers van andere merken worden weergegeven. Als uw printer het SNMP-protocol ondersteunt en een functie heeft voor beantwoorden van netwerk broadcasts, wordt deze informatie automatisch in het hoofdscherm van BRAdmin weergegeven.

Selecteer de printer waarvoor u de beheerfuncties wilt gebruiken. Er zijn twee soorten beheer:

1. Beheer van de afdrukserverparameters
  2. Beheer van de printerparameters

De Afdrukserver beheren (alleen beschikbaar als een Brother afdrukserver wordt gebruikt)

Voor beheer van de afdrukserverparameters, markeert u de betreffende printer en selecteert u de optie 'Afdrukserver instellen configureren' en voert u het wachtwoord voor de afdrukserver in (informatie over het standaardwachtwoord is opgenomen in de handleiding van de Brother NC-serie afdrukservers).

Er verschijnt nu een dialoogvenster dat lijkt op het volgende:

Via dit venster kunt u verschillende netwerkparameters selecteren. Als u bijvoorbeeld de TCP/IP-instellingen wilt wijzigen, selecteert u het tabblad 'TCP/IP' en voert u het nieuwe IP-adres in. Als u een wachtrij wilt maken in een Novell-systeem, selecteert u het tabblad 'Netware' en voert u de informatie voor Bindery of NDS-wachtrij in.

De Printer beheren (alleen beschikbaar als een interne Brother afdrukserver wordt gebruikt)

Voor beheer van de printerinstellingen selecteert u de betreffende printer in het hoofdscherm van BRAdmin en selecteert u de optie 'Printer instellen configureren'. Vervolgens voert u het wachtwoord van de afdrukserver in (informatie over het standaardwachtwoord is opgenomen in de handleiding van de Brother NC-serie afdrukservers).

Er verschijnt nu een scherm dat lijkt op het volgende:

Afhankelijk van het printermodel zijn er maximaal zes mappen die geselecteerd kunnen worden:

1. Printer instellen (algemene printerinstellingen bekijken en wijzigen)
  2. Pagina instellen (algemene pagina-instellingen bekijken en wijzigen)
  3. Geavanceerde instellingen (uitgebreidere instellingen)
  4. Lade instellen (instelling van de papierlade)
  5. Bedieningspaneel (werken met het bedieningspaneel van de printer)
  6. Tijd (datum- en tijdinstellingen wijzigen - wordt niet op alle Brother-printers ondersteund)

Selecteer de gewenste map om de bijbehorende informatie weer te geven. Als u bijvoorbeeld de standaard energiebesparingsstand wilt wijzigen van 30 minuten in 45 minuten, selecteert u de map Printer instellen, klikt u op de optie 'Time-out' en voert u de nieuwe waarden in.

Verwante modellen

HL-1230, HL-1440, HL-1450, HL-1470N, HL-4000CN