Model uit assortiment. Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt.

HL-1850

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

De wizard stuurprogramma voor netwerkprinter gebruiken

De wizard stuurprogramma voor netwerkprinter kan worden gebruikt om de installatie te vereenvoudigen of zelfs de installatie van printers die via het Brother-netwerk zijn aangesloten in een netwerkomgeving te automatiseren. Het heeft twee modi:

1. Installeer het printerstuurprogramma en de benodigde TCP/IP-afdruksoftware
  2. Installeer het printerstuurprogramma en de benodigde TCP/IP-afdruksoftware en maak een uitvoerbaar bestand. Als dit wordt uitgevoerd, wordt de installatie van de benodigde Brother-printerdriver en TCP/IP-afdruksoftware volledig geautomatiseerd.

Deze software is bijgewerkt en is nu beschikbaar als de "Driver Deployment Wizard", klik hier voor meer informatie over de nieuwe functies.

De wizard stuurprogramma voor netwerkprinter gebruiken:

Wanneer u de wizard voor de eerste keer uitvoert, ziet u een welkomstscherm. Klik op 'volgende' . De wizard zoekt vervolgens naar Brother-printers op het netwerk die met het netwerk zijn verbonden. Nadat het zoeken is voltooid, ziet u een scherm dat lijkt op het scherm hieronder:

Kies de printer die u wilt configureren en klik op Volgende.

De wizard zoekt naar Brother-printers waaraan al een IP-adres is toegewezen.

Geef het IP-adres op.

Als de printer geen adres heeft, kunt u met de wizard het IP-adres wijzigen door de printer in de lijst te selecteren en de optie 'IP configureren' te selecteren. Er verschijnt dan een dialoogvenster waarin u informatie kunt opgeven, zoals het IP-adres, het subnetmasker en indien nodig ook het gateway-adres.

Windows®95/98/Me/NT4- en Windows 2000-systemen

Verschillende besturingssystemen hebben verschillende manieren om af te drukken. Windows® 95/98 en Windows® Me hebben bijvoorbeeld geen ingebouwde peer-to-peer-afdrukmogelijkheden. Dit betekent dat op een Windows® 9x/Me-pc de wizard-software ook de peer-to-peer-afdruksoftware van Brother moet installeren. Windows NT 4 en Windows 2000 beschikken echter over peer-to-peer-afdrukmogelijkheden. Microsoft® heeft zelfs de ondersteuning voor peer-to-peer-afdrukken verbeterd door het Internet Printing Protocol (IPP) te ondersteunen op hun Windows® 2000-serie software. Dit betekent dat als u deze software gebruikt op een Windows® NT 4- of Windows® 2000-systeem en de optie 'LPR (aanbevolen)' selecteert, de wizard de door Microsoft® geleverde peer-to-peer-afdruksoftware gebruikt en in het geval van Windows® 2000, De wizard geeft ook de optie 'IPP' weer in de instelling 'Port Driver' van de wizard.

Nadat u de juiste printer in de lijst hebt opgegeven, controleert de wizard welke stuurprogramma's u op uw pc hebt geïnstalleerd.

Als u echter nog niet het juiste printerstuurprogramma op uw pc hebt, moet u een ander stuurprogramma opgeven. Klik hiervoor op de knop 'Diskette' en blader naar de juiste locatie met het Brother-stuurprogramma dat u wilt installeren. Als u bijvoorbeeld een HL-1650/70N-stuurprogramma installeert, bevindt het vereiste stuurprogramma zich in de map \driver\pcl.

Als u het juiste stuurprogramma hebt opgegeven, klikt u op de knop 'Volgende' in het scherm 'Het printerstuurprogramma selecteren' .

U ziet dan een scherm zoals hieronder:

Let op de twee opties:

1. 'Kopieer de stuurprogrammabestanden naar deze pc en maak een installatieprogramma voor andere gebruikers'.
    Met deze optie installeert u het Brother-stuurprogramma op uw pc en maakt u ook een EXE-bestand dat door andere gebruikers kan worden uitgevoerd. Wanneer andere gebruikers het .EXE-bestand uitvoeren, ontvangen ze automatisch het stuurprogramma en ook alle peer-to-peer-afdruksoftware die mogelijk nog niet op hun pc is geïnstalleerd.

2. 'Alleen een installatieprogramma maken voor andere gebruikers'. Gebruik deze optie als u het stuurprogramma al op uw pc hebt geïnstalleerd en gewoon een EXE-bestand wilt maken dat andere gebruikers kunnen uitvoeren.

Selecteer de gewenste optie. Als u geen EXE-bestand wilt maken, klikt u op de knop 'Voltooien' . Het stuurprogramma en de peer-to-peer-afdruksoftware worden alleen op uw pc gemaakt. Als u een van de opties voor het maken van .EXE-bestand selecteert, wordt u gevraagd een netwerkshare en -pad op te geven dat het .EXE-bestand bevat. Geef een locatie op en laat het stuurprogramma het EXE-bestand maken.

Het benodigde stuurprogramma wordt op uw pc geïnstalleerd en de benodigde peer-to-peer-afdruksoftware wordt ook naar uw pc gekopieerd. Op sommige besturingssystemen moet u uw pc opnieuw opstarten voordat u kunt afdrukken. Zodra de pc opnieuw is opgestart, kunt u een testpagina afdrukken die bevestigt dat de printer- en netwerkverbindingen in orde zijn. Het stuurprogramma automatisch op andere computers installeren als u een van de opties voor het maken van .EXE-bestanden hebt geselecteerd, informeert u uw collega's om het .EXE-bestand dat u maakt uit te voeren en automatisch wordt de driver en peer-to-peer-afdruksoftware op hun pc geïnstalleerd.

U kunt ook de Point and Print-functie van Windows-systemen gebruiken om automatisch een driver te installeren in een 'wachtrij'-systeem. Klik hier voor meer informatie.

Verwante modellen

HL-1850, HL-1870N, HL-2600CN, HL-3450CN