Model uit assortiment. Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt.

MFC-9420CN

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

Hoe scan ik een document in PaperPort® met het TWAIN-stuurprogramma?

De Brother MFL-Pro Suite bevat een scannerstuurprogramma dat TWAIN ondersteunt. TWAIN-stuurprogramma's volgen het standaard universele protocol voor communicatie tussen scanners en softwaretoepassingen. Dit betekent dat u niet alleen afbeeldingen rechtstreeks in de PaperPort® 9.0SE-viewer kunt scannen die Brother heeft meegeleverd met uw apparaat, maar ook afbeeldingen rechtstreeks in andere softwaretoepassingen kunt scannen die ondersteuning bieden voor scannen via TWAIN. Tot deze toepassingen behoren populaire programma's zoals Adobe® PhotoShop®, Adobe® PageMaker®, CorelDraw® en vele meer.

U kunt toegang tot de scanner krijgen door de onderstaande stappen te volgen:

1. Open PaperPort. Klik op START => (ALLE) PROGRAMMA'S => SCANSOFT PAPERPORT 9.0 =>  PAPERPORT.

2. Klik op Bestand en vervolgens op SCAN of klik op de knop SCAN boven aan het scherm als deze optie nog niet is geselecteerd. Het scanvenster wordt nu weergegeven aan de linkerkant van het scherm.

3. Selecteer de volgende optie in de keuzelijst SCANNER:

Gebruikers van Windows XP: TW-Brother MFC-9420CN

Gebruikers van Windows 9X-2000 en een parallelle kabel: Brother MFC9420CN

Gebruikers van Windows 9X-2000 en een USB-kabel: Brother MFC9420CN USB

Netwerkgebruikers van Windows 9X-2000: Brother MFC9420CN LAN

4. Klik op SCAN. Het dialoogvenster SCANNER SETUP wordt weergegeven.

5. Plaats het document dat u wilt scannen met de te scannen zijde omhoog in de automatische documentinvoer of met de te scannen zijde omlaag op de glasplaat van de scanner.

6. Pas, indien nodig, de volgende instellingen aan in het scannervenster:

a. Scan (type document)

Photo: Selecteer deze optie voor het scannen van foto's. (Resolutie 300x300 dpi, Scantype 24-bits kleur)

Web: Selecteer deze optie als u de gescande afbeelding wilt weergeven op webpagina's. (Resolutie 100x100 dpi, Scantype 24-bits kleur)

Text: Selecteer deze optie voor het scannen van tekstdocumenten. (Resolutie 200x200 dpi, Scantype zwart-wit)

b. Resolutie
    Deze geeft de scherpte aan. De waarde bij deze optie is gebaseerd op het aantal punten per inch (DPI) bij het scannen. Hoe hoger de DPI-waarde, des te duidelijker het beeld is. Met een hogere DPI neemt echter wel de scantijd en documentgrootte toe.

150 x 150 DPI (aanbevolen bij scans met alleen tekst)
    200 x 200 DPI
    300 x 300 DPI (aanbevolen voor OCR-scantaken, minimum voor foto's.)
    400 x 400 DPI
    600 x 600 DPI
    1200 x 1200 DPI
    2400 x 2400 DPI
    4800 x 4800 DPI
    9600 x 9600 DPI

c. Scan Type

Dit is de optie voor scannen in kleur. Hoe hoger de geselecteerde kleurkwaliteit, des te langer het duurt voordat de scantaak is voltooid en des te groter het bestand wordt.

Black & White(Zwart-wit; aanbevolen voor scans met alleen tekst.)
    Gray (Error Diffusion) (Grijs (Foutdiffusie); aanbevolen voor scans met alleen tekst.)
    True Gray (Ware grijstinten; aanbevolen voor foto's in grijstinten of tekst.)
    256 Color (256 kleuren; aanbevolen voor afbeeldingen en kleurendiagrammen.)
    24bit Color (24-bitskleur; aanbevolen voor kwalitatief hoogwaardige foto's.)

*OPMERKING: Hoewel bij het gebruik van 24-bits kleur afbeeldingen met de meest nauwkeurige kleuren kunnen worden gemaakt, is het afbeeldingsbestand ongeveer driemaal zo groot als een bestand dat is gemaakt met 256 kleuren.

d. Helderheid
    Pas de helderheid aan (-50 tot 50) om de beste afbeelding te verkrijgen. De standaardwaarde is 0. Deze geeft een gemiddelde aan. U kunt het niveau instellen door de schuifregelaar naar rechts of links te slepen om de afbeelding lichter of donkerder te maken. U kunt ook een waarde typen in het vak voor de instelling. Als de gescande afbeelding te licht is, stelt u een lagere helderheidswaarde in en scant u het document opnieuw. Als de afbeelding te donker is, stelt u een hogere helderheidswaarde en scant u het document opnieuw.

*OPMERKING: De helderheidsinstelling is alleen beschikbaar als Black & White, Gray (Error Diffusion) of True Gray is geselecteerd.

e. Contrast

U kunt het contrastniveau verhogen of verlagen door de schuifregelaar naar rechts of links te slepen. Als u de waarde verhoogt, krijgen donkere en lichte gebieden van de afbeelding extra nadruk, terwijl bij een lagere waarde meer details in grijze gebieden zichtbaar worden. U kunt ook een waarde typen in het vak voor de instelling.

*OPMERKING: De instelling Contrast is alleen aanpasbaar als u een van de instellingen voor de grijstinten hebt geselecteerd. Deze instelling is niet beschikbaar als Black & White of Color is geselecteerd als scantype.

f. Document Size

Stel de documentgrootte in op een van de volgende waarden:

A4 210 x 297 mm
    JIS B5 182 x 257 mm
    Letter 8 1/2 x 11 inch
    Legal 8 1/2 x 14 inch
    A5 148 x 210 mm
    Executive 7 1/4 x 10 1/2 inch
    Business Card
    Photo 4 x 6 inch
    Index Card 5 x 8 inch
    Photo L 89 x 127 mm
    Photo 2L 127 x 178 mm
    Postcard 1 100 x 148 mm
    Postcard 2 148 x 200 mm
    Custom (door de gebruiker in te stellen van 0,35 x 0,35 inch tot 8,5 x 14 inch of 8,9 x 8,9 mm tot 215,9 x 355,6 mm.)

7. Klik op de knop START in het scannervenster om de scantaak te starten.

8. Als het scannen is voltooid, klikt u op Annuleren. De volgende opties worden aangeboden:

Scan meerdere pagina's. (Selecteer deze optie als u nog meer pagina's wilt toevoegen aan deze scantaak)

Scan dubbelzijdig. (Selecteer deze optie als u een handmatige dubbelzijdige scan wilt uitvoeren van documenten met afbeeldingen aan beide kanten van een pagina.)

Klaar. (Selecteer deze optie als u klaar bent met scannen.)

9. Als u klaar bent met scannen, gaat u naar het PaperPort-bureaublad en wordt het gescande document weergegeven.

Verwante modellen

MFC-9420CN