MFC-6890CDW

Kan ik met de LDAP-functie verbinding maken met de Active Directory-server?

Ja, u kunt op een van de volgende manieren verbinding maken met een Active Directory-server.

1. Start BRAdmin Professional door te klikken op Start => (Alle) Programma's => Brother Administrator Utilities => Brother BRAdmin Professional 3 => BRAdmin Professional 3.

2. Kies uw apparaat.

3. Kies Apparaat configureren in het menu Besturing.

4. Voer een wachtwoord in. Het wachtwoord is standaard 'access'.

5. Kies het tabblad Netwerkconfiguratie en klik op LDAP.

6. Klik op de items die u wilt configureren (op een van de volgende manieren):

Manier 1

• Schakel LDAP in.

• Voer de naam of het IP-adres van de LDAP-server in.

• Wijzig de poort in 3268. (Zie onderstaande opmerking.)

• Selecteer Eenvoudig in het gedeelte Verificatie en geef de juiste gegevens op bij Gebruikersnaam en Wachtwoord. Als u verbinding maakt met een Active Directory-server, kan de Windows-aanmeldingsnaam worden gebruikt als Gebruikersnaam naast de DN-notatie (Distinguished Name). (Bijvoorbeeld gebruikersnaam@domein.voorbeeld.com, domein\gebruikersnaam).

Het apparaat kan verbinding maken met de globale catalogus van de Active Directory-server door het poortnummer 3268 in te voeren. In dit geval hoeft geen hoofdmap voor het zoeken te worden ingevoerd. Houd er wel rekening mee dat bepaalde waarden van kenmerken, zoals facsimiliTelephoneNumber, niet beschikbaar zijn.

Manier 2

• Schakel LDAP in.

• Voer de naam of het IP-adres van de LDAP-server in.

• Wijzig de poort zo nodig.

• Selecteer Eenvoudig in het gedeelte Verificatie en geef de juiste gegevens op bij Gebruikersnaam en Wachtwoord. Als u verbinding maakt met een Active Directory-server, gebruikt u de DN-notatie (Distinguished Name). (Bijvoorbeeld cn=username, cn=Users, dc=local, dc=example, dc=com).

• Voer de juiste Hoofdmap voor zoeken in. Hier wordt begonnen met zoeken. Als bijvoorbeeld de domeinnaam van de Active Directory-server op lokaal.voorbeeld.com is, dan kan de hoofdmap voor het zoeken dit zijn: cn=Users, dc=local, dc=example, dc=com.

Neem contact op met de netwerkbeheerder voor specifieke waarden van kenmerken.

BRAdmin Professional en Web BRAdmin kunnen worden gebruikt voor het configureren van LDAP.

Verwante modellen

MFC-6890CDW