MFC-9840CDW

Kan ik verbinding maken met de Active Directory-server via de LDAP-functie?

Ja, u kunt op een van de volgende manieren verbinding maken met een Active Directory-server.

Manier 1

• Schakel LDAP in.

• Voer de LDAP-servernaam of het IP-adres in.

• Wijzig de poort in 3268. (Zie onderstaande opmerking.)

• Selecteer de methode Simple in de sectie Authentication en geef de juiste combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord op bij Gebruikersnaam en Wachtwoord. Als u verbinding maakt met de Active Directory-server, kan behalve de DN-notatie (Distinguished Name) ook de Windows-aanmeldingsnaam worden gebruikt als gebruikersnaam. (Voorbeeld: "gebruikersnaam@domein.voorbeeld.com", "domein\gebruikersnaam").

Het apparaat kan verbinding maken met de globale catalogus van de Active Directory-server door het poortnummer "3268" in te voeren. In dat geval is de instelling van de hoofdmap voor zoeken bij Search Root overbodig en kan deze instelling leeg worden gelaten. Houdt u er echter rekening mee dat sommige attribuutwaarden, zoals "facsimiliTelephoneNumber" niet beschikbaar zijn.

Manier 2

• Schakel LDAP in.

• Voer de LDAP-servernaam of het IP-adres in.

• Wijzig zo nodig de poort.

• Selecteer de methode Simple in de sectie Authentication en geef de juiste combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord op bij Gebruikersnaam en Wachtwoord. Als u verbinding maakt met de Active Directory-server, gebruikt u de DN-notatie (Distinguished Name). (Voorbeeld: "cn=gebruikersnaam, cn=Gebruikers, dc=lokaal, dc=voorbeeld, dc=com ")

• Voer de juiste hoofdmap voor zoeken in bij Search Root. Dit is de locatie waar een zoekbewerking moet worden gestart. Als bijvoorbeeld de domeinnaam van de Active Directory-server is ingesteld op “lokaal.voorbeeld.com”, kan de hoofdmap voor zoeken zoiets zijn als "cn=Gebruikers, dc=lokaal, dc=voorbeeld, dc=com”.

Neem contact op met de netwerkbeheerder voor specifieke attribuutwaarden.

• Web Based Management, Web BRAdmin en BRAdmin Professional kunnen worden gebruikt voor het configureren van LDAP.

• Alleen bij Web Based Management wordt een verbindingstest uitgevoerd na de configuratie.

Verwante modellen

MFC-8860DN, MFC-8870DW, MFC-9840CDW