HL-2170W

Hoe kan ik mijn printer met SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ of AOSS™ configureren voor een draadloos netwerk?

Volg de onderstaande aanwijzingen:

Als u de printer wilt gebruiken in het netwerk, raden wij u aan de systeembeheerder te raadplegen vóór de installatie.

1. Druk op de knop voor de draadloze instellingen achter op de printer (niet langer dan twee seconden indrukken). Hiermee gaat de printer in de modus voor het opgeven van de draadloze instellingen met één druk op de knop. Hiermee wordt automatisch gedetecteerd welke modus uw toegangspunt gebruikt (SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ of AOSS™).

Gebruik een puntig voorwerp (bijvoorbeeld een pen) om de knop in te drukken.

Druk de knop voor draadloze instelling niet langer dan 3 seconden in. Indien u de knop langer dan 3 seconden ingedrukt houdt zal de printer maar de pinmethode van de Wi-Fi Protected Setup™ modus overschakelen. Om deze modus te wissen wacht u 5 minuten of u zet de printer uit en vervolgens aan met de aan/uit schakelaar. Nadat de modus is gewist drukt u de knop voor draadloze instelling in en probeer het weer vanaf stap 1.

Wireless setup button
  1. De printer gaat in de modus voor het opgeven van de draadloze instellingen met één druk op de knop.
    Twee minuten lang gaat de printer op zoek naar een toegangspunt dat SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ of AOSS™ ondersteunt. Zolang dit duurt, knippert het lampje Toner (0,2 seconde aan en 0,1 seconde uit).
Searching or accessing the access point.
  1. Zet uw toegangspunt in de modus SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ of AOSS™, afhankelijk van de modus die uw toegangspunt ondersteunt. Raadpleeg de handleiding van het toegangspunt.

Vervolgens maakt de printer verbinding en worden instellingen opgehaald bij het toegangspunt. Zolang dit duurt, knipperen de lampjes Toner en Drum (0,2 seconde aan en 0,1 seconde uit).
Connecting and downloading settings.
  1. Wacht tot het lampje Ready (knop Go) op de printer aangeeft dat de verbinding is gelukt. Wanneer de printer verbinding heeft gemaakt met de router of het toegangspunt, blijft het lampje Ready vijf minuten branden.

U kunt de printer nu gebruiken in het draadloos netwerk.
Connection succeeded

Als het lampje Error 30 seconden lang aan en uit gaat (elke 0,1 seconde), is de verbinding mislukt. Ga naar stap 5 om deze foutmelding te wissen.

Connection failed

Als het lampje Error het patroon van tien keer knipperen en een halve seconde uit twintig keer herhaalt, zijn er overlappende sessies. Ga naar stap 6 om deze foutmelding te wissen.

Session overlap
  1. De printer heeft geen verbinding gemaakt met de router of het toegangspunt. Probeer het opnieuw vanaf stap 1.

Als dezelfde melding opnieuw wordt weergegeven, zet u de afdrukserver terug op de standaardinstellingen en probeert u het opnieuw. Voor het resetten raadpleegt u "Hoe krijg ik de fabrieksinstellingen van de afdrukserver terug?".
  1. De printer heeft in uw netwerk meer dan twee routers of toegangspunten gedetecteerd waarop Wi-Fi Protected Setup™ of AOSS™ actief is. Zorg ervoor dat er maar op één router of toegangspunt Wi-Fi Protected Setup™ of AOSS™ actief is en probeer het opnieuw vanaf stap 1.

Verwante modellen

HL-2170W