Model uit assortiment. Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt.

MFC-9180

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

Waarom staat op mijn LCD-scherm "Drum bijna op"?

Uw Brother apparaat gebruikt gescheiden verbruiksartikelen, de tonercartridge en de drumeenheid. Controleer of u de drumeenheid vervangt en niet de tonercartridge. Raadpleeg  "Wat is het verschil tussen de tonercartridge en de drumeenheid?" als u het verschil wilt weten.

• Deze melding wordt weergegeven als de drumeenheid bijna versleten is. Gebruik de drumeenheid tot u problemen met de afdrukkwaliteit krijgt en vervang de drumeenheid vervolgens door een nieuwe.

• U blijft deze melding krijgen als u het transparante plastic startvel hebt verwijderd uit de 'nieuwe' drumeenheid vóór installatie. Door dit plastic startvel wordt de teller van de drumeenheid op nul gezet. Volg de onderstaande aanwijzingen om de drumeenheid terug te plaatsen inclusief het plastic startvel.

1. Zoek het startvel. Een transparant vel van kunststof, bijna 23 centimeter (9 inch) lang, met in het midden een gat. Op dit vel staat de tekst "Initialization of your new drum successfully completed. Please discard this sheet".

Als u het vel niet kunt vinden, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Brother of een officiële Brother-dealer bij u in de buurt.
  1. Voor modellen met een ADF (automatische documentinvoer):
    Open het scannerdeksel door de hendel onder het bedieningspaneel naar u toe te trekken en het deksel op te tillen. Verwijder de drumeenheid. Leg de drumeenheid op een stuk papier of een doek voor het geval u wat toner morst.

Voor modellen met een glasplaat:
    Open de klep aan de voorzijde en verwijder de drumeenheid. Leg de drumeenheid op een stuk papier of een doek voor het geval u wat toner morst.

2. Leg het startvel in de drumeenheid (drumeenheid naar u toe) onder het deel met de blauwe sticker. De vlakke zijde van het vel gaat in de drumeenheid. Draai met uw vingers aan de zwart-witte wielen aan de linkerkant van de drumeenheid (voorkant onderaan) om het vel in de drumeenheid te trekken. Blijf dit doen totdat het gekartelde deel van het vel ter hoogte van de rand van de drumeenheid zit.

3. Plaats de drumeenheid weer terug.

4. Sluit het scannerdeksel en de klep aan de voorzijde.

5. Het startvel moet automatisch uit het apparaat komen.

Verwante modellen

FAX-8070P, MFC-9070, MFC-9160, MFC-9180