MFC-J4335DW(XL)

Ik heb problemen met het verzenden van een fax.

Als u problemen ondervindt bij het verzenden van faxen, volgt u de onderstaande instructies:

1.
    1. Als er een kiestoon is, gaat u verder naar STAP 4.
    2. Als er geen kiestoon is controleer dan of de telefoonkabel rechtstreeks aangesloten is op LINE ingang van het apparaat en het telefoonstopcontact.

Als er splitters, apparaten voor het delen van communicatie, overspanningsbeveiligingen of enig ander apparaat tussen de wandcontactdoos en het Brother apparaat aangesloten zijn, verwijder deze dan. Dit helpt om te bepalen of het probleem (geen kiestoon) veroorzaakt wordt door het Brother apparaat of door een ander apparaat.

Als u een abonnement op DSL-, VoIP- of MagicJack-diensten hebt, kunt u contact opnemen met uw serviceaanbieder voor informatie over aansluitingen.
      • VoIP (Voice over IP) is een telefoonsysteem dat gebruik maakt van een internetverbinding in plaats van een traditionele telefoonlijn.
      • Brother raadt aan om uw apparaten tegen overspanning en bliksem te beveiligen door deze aan te sluiten op een overspanningsbeveiliging. In het bijzonder raden wij aan om een overspanningsbeveiliging te nemen die zowel de standaard stroomaansluiting als de telefoonaansluiting beveiligt, dit beveiligt uw apparaat ook tegen eventuele overspanningen die door de telefoonlijn binnen komen.
      Als de lijnaansluiting geen wijzigingen vereist, gaat u verder met STAP 2.

Als de lijnaansluiting een correctie vereist, sluit u het snoer op de juiste manier aan en probeert u te luisteren naar een kiestoon.
  2. Controleer of de datum en tijd worden weergegeven op het display van het apparaat (hierna LCD genoemd).

1. Als de datum en tijd op het display worden weergegeven, gaat u verder met STAP 3.
    2. Als op het LCD-scherm een foutbericht wordt weergegeven, raadpleegt u de oplossing die nodig is om het bericht op het LCD-scherm te verhelpen.
    3. Als het display leeg is:
      1. Controleer of het netsnoer is aangesloten op het stopcontact. Als het netsnoer niet is aangesloten, sluit u het snoer rechtstreeks aan op een werkend stopcontact.
      2. Als het netsnoer is aangesloten op een overspanningsbeveiliging of aan/uit-schakelaar, verwijdert u het snoer uit het apparaat en sluit u het rechtstreeks aan op het stopcontact.
      3. Als het display nog steeds leeg is, controleert u of het apparaat is ingeschakeld. Het apparaat heeft een aan/uit -toets op het bedieningspaneel.
  3. Als er nog steeds geen kiestoon is haal dan de stekker uit de telefoonaansluiting en sluit een werkende telefoon met een goed werkend snoer aan op de telefoonaansluiting. Pak de hoorn van de telefoon op en luister of u een kiestoon hoort.

1. Als de telefoon geen kiestoon heeft, heeft het probleem te maken met de telefoonlijn of de wandcontactdoos. Neem contact op met uw lokale telefoonprovider.
    2. Als de telefoon wel een kiestoon heeft, haal dan het telefoonsnoer uit de telefoon en sluit deze aan op de LINE ingang van het Brother apparaat. Controleer of het Brother apparaat nu wel een kiestoon heeft.
    3. Als u geen kiestoon hoort kan het zijn dat uw apparaat gerepareerd moet worden.
      Neem contact op met de Brother klantenservice 'via Contact'.
  4. (Alleen beschikbaar in sommige landen)
    Als u problemen hebt met het verzenden van een fax naar alle nummers, wijzigt u de instellingen voor TOON/PULS door de onderstaande instructies te volgen:
    1. Druk op Instellingen of Menu.
    2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Stand.instel. weer te geven. Druk op OK.
    3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Toon/Puls te selecteren. Druk op OK.
    4. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Toon of Puls te selecteren . Druk op OK.
      Als u niet zeker weet welke instelling u moet gebruiken, neemt u contact op met uw lokale telefoonprovider.
    5. Druk op Stop/Eindigen.
  5. Als u problemen hebt met het verzenden van een fax naar een bepaald nummer, controleert u of het nummer een werkend faxnummer is.
  6. Als u een DSL-lijn gebruikt, volgt u de onderstaande stappen. Als u geen DSL-lijn gebruikt, gaat u verder met STAP 7.
    1. Schakel de DSL-modem uit of haal de stekker uit het stopcontact.
    2. Koppel de DSL-modem los van het telefoonlijnfilter.
    3. Verwijder het filter uit de wandcontactdoos.
    4. Sluit het faxapparaat aan op de wandaansluiting.
    5. Test door een fax te verzenden. Als de fax is verzonden, moet u contact opnemen met uw DSL-provider voor hulp bij het oplossen van de interferentie van het DSL-systeem. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met STAP 7.

Als u de onderstaande stappen voor probleemoplossing niet kunt uitvoeren, neemt u contact op met uw DSL-provider voor hulp.

7. Problemen met het verzenden en ontvangen van faxen wegens mogelijke interferentie op de lijn of als u een VoIP-systeem gebruikt, kunnen worden opgelost door de modemsnelheid te verlagen om fouten bij het verzenden/ontvangen van faxen te minimaliseren.
    1. Druk op Instellingen of Menu.
    2. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Stand.instel. weer te geven. Druk op OK.
    3. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Compatibel te selecteren. Druk op OK.
    4. Druk op de pijl omhoog of omlaag om Basic (voor VoIP) te selecteren . Druk op OK.
    5. Druk op Stop/Eindigen.
      • VoIP (Voice over IP) is een telefoonsysteem dat gebruik maakt van een internetverbinding in plaats van een traditionele telefoonlijn.
      • Basic (voor VoIP) reduceert de modemsnelheid tot 9600 bps en schakelt de Error Correction Mode (ECM) uit.
      • (Alleen beschikbaar voor Brother-apparaten met kleurenfaxfunctie.)
        Basic (voor VoIP) schakelt de ontvangst van kleurenfaxen en de foutcorrectiemodus (ECM) uit, behalve bij het verzenden van kleurenfaxen.
  8. Een fax versturen vanaf de glasplaat:
    1. De automatische documenten invoer (ADF) moet leeg zijn om faxen vanaf de glasplaat te kunnen versturen.
    2. Om een fax te sturen vanaf de glasplaat opent u het scannerdeksel en plaatst u het document met de bedrukte zijde naar beneden tussen de markeringspunten aan de linkerzijde van de glasplaat. Sluit het documentdeksel.
    3. Verzend een fax vanaf uw Brother-apparaat.
  9. Een fax verzenden met de ADF (automatische documentinvoer):
    1. Controleer voordat u uw documenten in de automatische documentinvoer (ADF) plaatst of de datum en tijd op het LCD-scherm worden weergegeven. Plaats een document in de automatische documentinvoer (ADF). Controleer of het LCD-scherm verandert in ADF gereed. (Het bericht kan variëren, afhankelijk van uw Brother-apparaat.) Als het display verandert, gaat u verder met STAP 10.
    2. Als de datum en tijd op het display blijven staan, controleert u of de documenten voldoen aan de vereiste specificaties voor het gebruik van de ADF.
      > Klik hier om de details voor document(en) te bekijken en of deze aan de vereiste specificatie voor gebruik in de ADF voldoen.
      Als het document smaller is dan 148 mm zal de sensor het document niet "zien" en zal de fax niet verstuurd worden. Het document moet breed genoeg zijn om de sensor te bereiken waardoor de machine weet dat er een document is om te verzenden. Als het papier aan de specificaties voldoet en datum en tijd staan nog steeds op het display terwijl er een document geplaatst is, kan het zijn dat uw machine service nodig heeft, u kunt contact opnemen met de Brother-klantenservice via Contact.
  10. Als u toegangsnummers gebruikt voor telefoonkaarten, interlokale beveiligingscodes, drukt u op 9 om toegang te krijgen tot de buitenlijn, enz. en er is een pauze nodig tussen het kiezen van deze nummers en het faxnummer, druk dan opnieuw op kiezen/Pauze indien nodig. U kunt zoveel op drukken als nodig om de lengte van de pauze langer te maken.
  11. Wanneer u een fax handmatig verzendt, moet u wachten tot de faxtonen van het ontvangende faxapparaat zijn gehoord voordat u op de Start-toets Zwart (Mono) of Kleur (Kleur) drukt.

Als u problemen blijft hebben met het verzenden van faxen nadat u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, heeft uw apparaat mogelijk onderhoud nodig. U kunt contact opnemen met de Brother-klantenservice via 'Contact'.

Verwante modellen

MFC-J1010DW, MFC-J4335DW(XL), MFC-J4340DW(E)