MFC-9970CDW

De drumeenheid vervangen.

Uw Brother apparaat gebruikt gescheiden verbruiksartikelen, de tonercartridge en de drumeenheid. Controleer of u de drumeenheid vervangt en niet de tonercartridge. Raadpleeg  "Wat is het verschil tussen de tonercartridge en de drumeenheid?" als u het verschil wilt weten.

• Wees voorzichtig wanneer u de drumeenheid verwijdert. Er kan toner in zitten. Als u toner op uw handen of kleding krijgt, moet u de getroffen plek onmiddellijk afvegen of afwassen met koud water.

• Maak de binnenzijde van het apparaat schoon telkens wanneer u de drumeenheid vervangt.

Vervang de drum aan de hand van de onderstaande stappen:

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat.

1. Zet het apparaat aan.

2. Druk op de knop om de klep aan de voorzijde te openen.

afbeelding

3. Pak de groene greep van de drumeenheid. Trek de drumeenheid zo ver mogelijk naar buiten.

afbeelding

4. Draai de groene vergrendeling (1) aan de linkerzijde van het apparaat linksom (ontgrendelen). Til de voorkant van de drum aan de groene grepen op en trek de drum zo uit het apparaat.

afbeelding

• Wij raden u aan om de drumeenheid en/of tonercartridge op een schone, vlakke ondergrond te leggen. Leg er een stuk papier of een doek onder voor het geval u wat toner morst.

• Voorkom schade aan het apparaat als gevolg van statische elektriciteit en raak de in de afbeelding getoonde contactpunten NIET aan.
    afbeelding

Draag de drumeenheid aan de groene grepen. Pak NOOIT de zijkanten van de drumeenheid vast.

5. Maak de tonercartridge los door de greep ervan iets in te duwen. Vervolgens kunt u de cartridge uit de drum trekken. Doe dit voor alle tonercartridges.

afbeelding

• Gooi een tonercartridge NOOIT in het vuur. De cartridge kan ontploffen met mogelijk letsel tot gevolg.

• Gebruik GEEN reinigingsmiddelen die ammonia of alcohol bevatten, gebruik geen spuitbussen en geen ontvlambare stoffen bij het reinigen van de buiten- of binnenkant van het apparaat. Dit kan brand of elektrische schokken veroorzaken.

afbeelding

• Let erop dat u geen toner inademt.

• Ga voorzichtig om met de tonercartridge. Als u toner op uw handen of kleding krijgt, moet u de getroffen plek onmiddellijk afvegen of afwassen met koud water.

• Wij raden u aan om de drumeenheid en/of tonercartridge op een schone, vlakke ondergrond te leggen. Leg er een stuk papier of een doek onder voor het geval u wat toner morst.

• Voorkom problemen met de afdrukkwaliteit en raak de onderdelen die in de figuren grijs zijn weergegeven NIET aan.

afbeelding

Ga naar http://www.brother.com/original/index.html voor informatie over het retourneren van gebruikte verbruiksartikelen in het kader van de Brother-inzamelregeling. Als u uw lege verbruiksartikelen niet terugstuurt, gooi ze dan weg in overeenstemming met de lokale voorschriften, gescheiden van het normale huishoudafval. Voor vragen hierover kunt u terecht bij de gemeentelijke afvaldienst.

6. Haal de nieuwe drumeenheid uit de verpakking en verwijder de beschermkap.

afbeelding

• Wacht met het uitpakken van een nieuwe drumeenheid tot u de drum echt gaat installeren. Als de drumeenheid in het licht komt (volle zon of normale verlichting), kan de drum beschadigd raken.

• Voorkom problemen met de afdrukkwaliteit en raak de onderdelen die in de figuren grijs zijn weergegeven NIET aan.

afbeelding

7. Schuif de tonercartridge aan de greep in de nieuwe drumeenheid en trek de cartridge vervolgens iets naar u toe. U moet de cartridge horen vastklikken. De kleur van de tonercartridge moet overeenstemmen met het kleurenlabel op de drumeenheid. Doe dit voor alle tonercartridges.

afbeelding

C - cyaan M - magenta Y - geel K - zwart

8. Zorg ervoor dat de groene vergrendeling (1) in de ontgrendelde stand staat, zoals getoond in de figuur.

afbeelding

9. Laat het uiteinde van de geleiders (2) van de drumeenheid samenvallen met de pijlen (1) aan weerszijden van het apparaat en schuif de drum voorzichtig tot aan de groene vergrendeling in het apparaat.

afbeelding

10. Draai de groene vergrendeling (1) rechtsom (vergrendelen).

afbeelding

11. Duw de drumeenheid zo ver mogelijk naar binnen.

afbeelding

12. Sluit de klep aan de voorzijde van het apparaat.

Wanneer u een drumeenheid vervangt door een nieuwe dan moet u de tellerstand van de drumeenheid resetten, volg hiervoor onderstaande stappen:
    *Als uw Brother machine een aanraakscherm heeft, volg dan onderstaande stappen.

1. Druk op Menu.
    2. Druk op de pijl Omhoog of Omlaag om Machine Info. te selecteren. Druk op OK.
    3. Druk op de pijl Omhoog of Omlaag om Reset Menu. te selecteren. Druk op OK.
    4. Druk op de pijl Omhoog of Omlaag om Drumeenheid te selecteren. Druk op OK.
    5. Druk op 1 om de tellerstand van de drumeenheid te resetten.
    6. Druk op Stop/Eindigen.

<Voor modellen met een aanraakscherm>
    1. Druk op MENU op het aanraakscherm.
    2. Druk op de pijl Omhoog of Omlaag tot Machine Info. weergegeven wordt. Druk op Machine Info..
    3. Druk op Reset Menu.
    4. Druk op Drumeenheid.
    5. De machine geeft weer Reset Drumeenheid?.
    6. Druk op Ja, en vervolgens op Stop/Eindigen.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-9055CDN, DCP-9270CDN, MFC-9460CDN, MFC-9465CDN, MFC-9970CDW