Downloads

Software bijwerken

Installeren

Inleiding | Softwareversie controleren | Software updaten | Updategeschiedenis

Inleiding

Een aantal opgeslagen instellingen kan nu worden gewijzigd. Maak voor het beste resultaat proefsteken voordat u opgeslagen steken gaat gebruiken.

Deze software-update bevat de volgende wijzigingen:

Versie 4.61 (Maart 2024)

• Verbeterde functionaliteit tijdens het naaien.
  • De compatibiliteit van PHX-gegevens met producten uit de PR-serie is verbeterd.
  • De tekst van sommige itemnamen voor Upgrade Kit 3-functies is gewijzigd. (Spaans, Portugees, Russisch, Deens, Fins)

Hoe u de softwareversie van uw machine controleert

1. Druk de hoofdschakelaar op "|" om de machine aan te zetten.

2. Als de openingsfilm wordt afgespeeld, raakt u het LCD-scherm aan op een willekeurige plek.

3. Druk op key (modusinstellingstoets) om het instellingenscherm van de machine te openen.

image

4. Het instellingenscherm van de machine verschijnt.

5. Wissel van instellingenscherm met de key (Toets vorige pagina) of key (Toets volgende pagina) om de programmaversie van de machine weer te geven.

6. Controleer de op het scherm weergegeven versie, zoals hieronder beschreven.

version

(Het totale aantal pagina's in het instellingenscherm kan variëren naargelang de programmaversie op uw machine.)

• Als de “Versie” reeds “4.61” of hoger is, hoeft u uw machine niet bij te werken met de software op deze pagina.

• Als de “Versie” lager is dan “4.61”, werk dan de software van uw machine bij met de software op deze pagina.

De machinesoftware bijwerken

U kunt de software van de machine bijwerken via een USB-stick.
Volg onderstaande instructies om de software te installeren.

Als u de software-update uitvoert met het USB-flashstation, controleer dan eerst of er geen andere gegevens dan het updatebestand zijn opgeslagen op het betreffende USB-flashstation.

1. Plaats het USB-flashstation in de USB-poort van de pc.

image

(1) USB-poort van de computer       (2) USB-flash-station

Wanneer u een USB-stick gebruikt met een toegangslamp, begint deze te knipperen nadat u de USB-stick in de computer hebt geplaatst. Het kan circa 5 tot 6 seconden duren voordat de USB-stick wordt herkend. ( Hoe lang dit precies duurt, hangt af van de USB-stick. )

2. Kopieer het updatebestand naar de USB-stick.

Het USB-flashstation mag geen andere gegevens dan het updatebestand bevatten.

3. Neem het USB-flashstation veilig uit de USB-poort van de pc.

image

(1) USB-poort van de computer       (2) USB-flash-station

4. Zet de machine aan terwijl u op de “Automatisch inrijgentoets key ” drukt.

image

5. Het upgrade-scherm wordt weergegeven op het LCD-scherm. Druk op key of key.

image

(1) key Druk op deze toets om het programmabestand te laden vanaf de USB-stick die op de USB-poort voor media is aangesloten.
    (2) key Druk op deze toets om het programmabestand te laden vanaf de USB-stick die op de USB-poort voor de muis is aangesloten.

6. Plaats de USB-stick in de USB-poort van de machine die overeenkomt met de in stap 5 ingedrukte USB-toets.

image

(1) USB-poort voor media       (2) USB-poort voor de muis       (3) USB flash drive

Wanneer u een USB-stick gebruikt met een toegangslamp, begint deze te knipperen nadat u de USB-stick in de machine hebt geplaatst. Het kan circa 5 tot 6 seconden duren voordat de USB-stick wordt herkend. ( Hoe lang dit precies duurt, hangt af van de USB-stick. )

7. Druk op key (Laden-toets).

image

Schakel de machine niet uit wanneer de machine bezig is het bijwerkbestand op te slaan.

8. Wanneer onderstaand scherm verschijnt, is het updateproces voltooid.

image

9. Verwijder het USB-flashstation en zet de machine uit en weer aan.

10. De software van de machine is nu bijgewerkt.

Updategeschiedenis

Versie 4.60 (September 2023)

• Artspira is bijgewerkt naar versie 2.0.0 en bevat in sommige landen/regio’s nu ook Artspira+. De onderstaande opmerkingen bij de release zijn alleen van toepassing op Artspira+.

Brother Artspira-abonnement

Betaalde content van Artspira is beschikbaar. Als u toegang wilt krijgen tot de betaalde content van Artspira moet u een Brother Artspira-abonnement hebben. Vraag een abonnement aan via de app.

• Deze magnetische borduurraammodellen (optionele aankoop) kunnen met deze machine worden gebruikt: SAMF300, MF300, MF300AP en MF300CN.

300 mm (H) × 180 mm (B) (ca. 12 inch (H) × 7 inch (B))

• De machinefunctionaliteit is verbeterd voor weergave van foutberichten.
  • Verbeterde machinefunctionaliteit voor het openen en sluiten van het klepje van de draadophaalhendel.
  • De functionaliteit van de machine is verbeterd voor het downloaden van het bijwerkbestand naar de machine via een draadloze netwerkverbinding.
  • De machinefunctionaliteit is verbeterd voor de functie Kleurvariaties bij de weergave van voorbeelden van kleurthema’s.
  • De machinefunctionaliteit is verbeterd voor automatisch draadinrijgen in de naaimodus.
  • Verbeterde steek tapering functie voor Upgrade Kit 3.
  • Verbeterde borduurfunctie op couching-patronen.
  • De tekst van sommige berichten en onderdeel-/itemnamen is gewijzigd (wijzigingen variëren per schermtaal).
  • Kleine wijziging van de weergave op de bedieningstoetsen, het bewerkingsscherm en het instellingenscherm. (De inhoud verschilt afhankelijk van de schermtaal.)

Versie 4.51 (September 2022)

• Brother Artspira is beschikbaar. Met gebruik van deze app kunt u de verschillende gegevens in de app beschikbaar maken op deze machine via het draadloze netwerk. Ga naar de volgende webpagina voor meer informatie over de app.

Brother Artspira-ondersteuningsinformatie

En lees de instructies voor update-versie 4.50 in het Bedieningshandleiding Bijvoegsel.

Klik hier voor het Bijvoegsel van de Bedieningshandleiding.

• De steek tapering functie is verbeterd. (Alleen voor gebruikers van Upgrade Kit 3)
  • De functionaliteit van de machine is verbeterd voor het downloaden van het bijwerkbestand naar de machine via een draadloze netwerkverbinding.
  • De functionaliteit van de machine is verbeterd voor weergave van de bijwerkmelding op de toets voor WLAN Draadloze verbinding.
  • De omhoog/omlaag-functionaliteit van de automatische persvoet voor het omlaagzetten van de persvoet bij het begin van het naaien is verbeterd.

Versie 4.03 (Augustus 2022)

• De volgende functies zijn verbeterd in softwareversie 4.03.
    1. Naaien
      • Er is een functie toegevoegd om de positie van de hoofdgeleidelijn te spiegelen.
    2. Borduren
      • U kunt het optionele magnetische borduurraam (SAMS254/XPMSF254/XPMSF254AP: 254 mm × 254 mm (10 inch × 10 inch)) gebruiken op de machine.
      • De gewijzigde instelling van de draadspanning blijft van kracht wanneer u de machine uit- en weer inschakelt.
    3. Mijn Design Center
      • Er wordt linksboven aan de stempels een nummer weergegeven.
      • U kunt de grootte van de stempel wijzigen door een numerieke waarde op te geven.
    4. Bijwerkprocedure
      • De bijwerkprocedure via de draadloze netwerkverbinding is verbeterd.
    5. Overige
      • Het menu Terugzetten naar standaard is toegevoegd aan het instellingenscherm.
        Alle in de machine opgeslagen gegevens, aangepaste instellingen en netwerkinformatie kunnen worden gewist.
        Opmerking
        Wanneer u de machine uitleent of overdoet aan een ander of wanneer u de machine afvoert, moet u gebruikmaken van het menu “Terugzetten naar standaard” om de standaardwaarden terug te zetten en zo alle instellingsinformatie te verwijderen en te voorkomen dat derden toegang hebben tot deze informatie.

Lees de instructies voor update-versie 4.00 in het Bijvoegsel van de Bedieningshandleiding als u meer wilt weten over de nieuwe functies.

Klik hier voor het Bijvoegsel van de Bedieningshandleiding.

• De functionaliteit van de machine voor de functie Lijnscan en de functie Illustratiescan bij gebruik van een specifiek borduurraam in combinatie met Mijn Design Center is verbeterd.
  • De functionaliteit van de machine voor het borduren van grote gesplitste borduurpatronen is verbeterd.
  • De tekst van berichten is gewijzigd.

Versie 3.51 (Augustus 2021)

• Stillere werking bij gebruik van de voet voor dubbel transport.

Versie 3.50 (Augustus 2021)

• De machine herkent het optionele, magnetische borduurraam (SAMF180/MF180/MF180AP). Voor deze machine is een maximaal borduurgebied beschikbaar van 130 mm x 180 mm (5 inch x 7 inch)
  • De functionaliteit van de machine is verbeterd voor de weergave van de draadkleurvolgorde op het scherm bij gebruik van een .pes-bestand met door de gebruiker gedefinieerde kleuren.
  • De tekst van een foutmelding is gewijzigd.
  • De functie My Connection, functionerend in combinatie met de bijbehorende ScanNCut DX-machine, is toegevoegd.

Lees de instructies voor update-versie 3.50 in het Bijvoegsel van de Bedieningshandleiding als u meer wilt weten over de nieuwe functies.

>>> Klik hier voor het Bijvoegsel van de Bedieningshandleiding.

Versie 3.06 (November 2020)

• De functionaliteit van de machine voor de LED-aanwijzer op de borduurvoet W+ is verbeterd.
  • De functionaliteit van de machine voor het scannen van de achtergrondafbeelding in Mijn Design Center is verbeterd.
  • De functionaliteit van de machine voor de patroonvoorbeeldfunctie is verbeterd.
  • De hoogte van de borduurvoet is gewijzigd bij de verplaatsing van het borduurraam.

Versie 3.05 (September 2020)

• De functionaliteit van de machine voor de LED-aanwijzerfunctie van borduurvoet W+ is verbeterd.

Versie 3.04 (Augustus 2020)

• De volgende functies zijn verbeterd in softwareversie 3.04.
    1. Naaien
      • Projectorfunctie
      • Geleidelijn
    2. Borduren
      • Het optionele magneet frame kan op de machine worden gebruikt.
        H 360 mm × W 180 mm (H 14 inches × W 7 inches)
      • Borduurpatronen uitlijnen
      • Het beschikbare garenmerk “Simplicity Pro” is gewijzigd in “Pacesetter Pro”.
    3. Mijn Design Center
      • Intensiteit aanpassen
      • Opgeslagen gescande afbeeldingen
      • Lijnscan
    4. Verbeteringen Upgrade KIT
      • Een aantal functies van de optionele Upgrade KIT I is verbeterd.

Informatie over het gebruik van de nieuwe functies vindt u in de instructies bij versie 3.0.

>>> Klik hier voor de instructies betreffende de extra functie van versie 3.0.

Versie 2.05 (April 2020)

• De machinefunctionaliteit voor het naaien van trenssteken is verbeterd.
  • De machinefunctionaliteit voor de tweelingnaaldstand is verbeterd.

Versie 2.04 (December 2019)

• De cameraherkenning voor detectie van knoopsgatvoet “A+” is verbeterd.
  • De machinefunctionaliteit voor borduurpatroonverbinding met de ingebouwde camera is verbeterd.
  • De machinefunctionaliteit van Mijn Design Center is verbeterd.
  • De machinefunctionaliteit voor quilt-tussenstroken is verbeterd.
    (Alleen voor gebruikers van Upgrade Kit 1)
  • De machinefunctionaliteit voor communicatie met de app My Stitch Monitor is verbeterd.
    (Alleen voor gebruikers van Upgrade Kit 1)

Versie 2.03 (November 2019)

• De functie voor de detectie van de borduurpositiesticker op het borduurraam is verbeterd.
  • De scanfunctie met het randraam is verbeterd.

Versie 2.02 (September 2019)

• De met Upgrade KIT 1 toegevoegde beschrijvingen voor de steekpatronen voor quilten zijn beschikbaar bij de steekpatroon-adviesfunctie.
  • De ingebouwde Bedieningshandleiding voor Upgrade KIT 1 (PDF-bestand) is gewijzigd.
  • De geheugenfunctie voor de opslag van steekinstellingen voor naaisteken is verbeterd.
  • De functiekeuzeprogrammering is verbeterd om minder vaak te hoeven terugzetten.

Versie 2.00 (Augustus 2019)

• De volgende functies zijn verbeterd in softwareversie 2.00.
    • Naaisteken en lettersteken/decoratieve steken
    • Borduren
    • Mijn Design Center
    • Projector
    • Updatebestanden downloaden

Informatie over het gebruik van de nieuwe functies vindt u in de instructies bij versie 2.0.

>>> Klik hier voor de instructies betreffende de extra functie van versie 2.0.

• Functionaliteit van de machine verbeterd voor de volgende functie.
    • Klokfunctie
    • Instelling voor tijd/datum
    • Bewerkingsfunctie om borduurpatroon te draaien

Versie 1.24 (Februari 2019)

• Functionaliteit van de machine verbeterd voor de volgende functie.
    • Kalibratiefunctie
    • Projectorfuncties
    • Scanfunctie

Versie 1.23 (November 2018)

• Verbeterd; de volgende kleur wordt naar boven verplaatst op het borduurkleurvolgordescherm wanneer u doorgaat naar de volgende kleurwijziging tijdens het borduurproces.
  • Verbeterd; de miniatuurafbeeldingen van de patronen in het geheugen van de machine worden weergegeven op volgorde van laatst opgeslagen-eerst weergegeven wanneer u een patroon ophaalt.
  • Voor de puntvormige indicator van borduurvoet W kunt u een 'T' of een stip kiezen als vorm.
    U kunt op het instellingenscherm de vorm van de aanwijzer selecteren.

image

• Functionaliteit van de machine verbeterd voor de volgende functie.
    • Patroonverbindingsfunctie met behulp van de ingebouwde camera
    • Functie hervatten
    • Functie voor stylus met dubbele functie
    • Achtergrondscanfunctie voor afbeeldingen
    • Projectorfuncties
    • Instelling van de draadspanning voor borduren onthouden
    • Naaldstand initialiseren
  • De ingebouwde bedieningshandleiding is gewijzigd. (Voor alle talen)

Versie 1.22 (Oktober 2018)

• Verbeterde snelheid voor het scannen van achtergrondafbeeldingen.
  • De scanfunctie kan worden gebruikt in combinatie met het randborduurraam.
  • Functionaliteit van de machine verbeterd voor de volgende functie.
    • Aandrijfbesturing van borduurdrager

Feedback

Geef hieronder uw feedback. Aan de hand daarvan kunnen wij onze ondersteuning verder verbeteren.

Stap 1: is de software op deze pagina nuttig voor u?

Stap 2: kies, als u 'Niet nuttig' hebt geselecteerd, in de onderstaande lijst de reden van die keuze ('Niet nuttig'). (Meerdere antwoorden toegestaan.)

Stap 3: wilt u nog iets toevoegen?