Installeren

Opmerkingen:

• Indien u niet weet welke versie van Windows Vista/ Windows Server 2008 u gebruikt, 32 bits of 64 bits, controleer dit door de volgende onderstaande stappen:
    Klik op "Start" -> "Configuratiescherm" -> "Systeem en Onderhoud" -> "Systeem" -> Controleer bij "Systeem type".
  • De instructies kunnen verschillen afhankelijk van de versie van Windows Vista/ Windows Server 2008.
  • Wanneer u deze driver installeert, wordt een printerpictogram met de naam Brother xxxxxx printer of Brother xxxxxx series toegevoegd aan het onderdeel Printers.
  • U moet als beheerder aangemeld zijn.
  • Klik op Doorgaan als u om toestemming wordt gevraagd in de gebruikersaccountcontrole (User Account Control).
  • Als de beveiliging van Windows een waarschuwing geeft, klikt u op Dit stuurprogramma toch installeren (Install this driver software anyway.).

Voor gedeelde netwerkprinters :

*Voer de volgende stappen uit als uw client-pc hetzelfde besturingssysteem als de server-pc heeft:

1. Voor Windows Vista gebruikers:
    Klik op Start => Configuratiescherm => Hardware en geluiden => Printers => Een printer toevoegen (Add a printer).

Voor Windows Server 2008 gebruikers:
    Klik op Start => Configuratiescherm => Hardware en geluiden => Printers => Bestand => Als administrator uitvoeren => Printer toevoegen.

2. Klik op Een netwerkprinter, draadloze printer of Bluetooth-printer toevoegen (Add a network, wireless or Bluetooth printer).
  3. Klik op De gewenste printer wordt niet vermeld (The printer that I want isn't listed).
  4. Selecteer Een gedeelde printer selecteren op naam (Select a shared printer by name) en voer de naam van de netwerkprinter in, bijvoorbeeld \\server\MFC-xxx
  5. Klik op Volgende.
  6. Het dialoogvenster voor het afdrukken van een testpagina verschijnt. Klik op Voltooien.

*Voer de volgende stappen uit als uw client-pc niet hetzelfde besturingssysteem als de server-pc heeft:

Opmerking: Er zijn soms omstandigheden wanneer u de stappen hierboven moet volgen, zelfs als de client PC een ander besturingssysteem gebruikt dan de server.

1. Maak op uw harde schijf een tijdelijke map voor het gedownloade, zelfuitpakkende bestand, bijvoorbeeld C:\brodnt.
  2. Download het bestand.
  3. Dubbelklik na voltooiing van het downloadproces op het gedownloade bestand om het uit te pakken.
  4. Voor Windows Vista gebruikers:
    Klik op Start => Configuratiescherm => Hardware en geluiden => Printers => Een printer toevoegen (Add a printer).

Voor Windows Server 2008 gebruikers:
    Klik op Start => Configuratiescherm => Hardware en geluiden => Printers => Bestand => Als administrator uitvoeren => Printer toevoegen.

5. Klik op Een netwerkprinter, draadloze printer of Bluetooth-printer toevoegen (Add a network, wireless or Bluetooth printer).
  6. Klik op De gewenste printer wordt niet vermeld (The printer that I want isn't listed).
  7. Selecteer Een gedeelde printer selecteren op naam (Select a shared printer by name) en voer de naam van de netwerkprinter in, bijvoorbeeld \\server\MFC-xxx
  8. Klik op Volgende.
  9. Klik op OK als het dialoogvenster Verbinding maken met printer (Connect to Printer) verschijnt.
  10. Klik op Bladeren en selecteer bij de stations die in stap 3 is gemaakt.
  11. Klik op Openen.
  12. Klik op OK.
  13. Selecteer de modelnaam en klik op Volgende.
  14. Geef de naam van de printer op, selecteer een standaardprinter en klik op Volgende.
  15. Het dialoogvenster voor het afdrukken van een testpagina verschijnt. Klik op Voltooien.

Afdrukken in het netwerk met behulp van TCP/IP (peer-to-peer) :

1. Maak op uw harde schijf een tijdelijke map voor het gedownloade, zelfuitpakkende bestand, bijvoorbeeld C:\brodnt.
  2. Download het bestand.
  3. Dubbelklik na voltooiing van het downloadproces op het gedownloade bestand om het uit te pakken.
  4. Voor Windows Vista gebruikers:
    Klik op Start => Configuratiescherm => Hardware en geluiden => Printers => Een printer toevoegen (Add a printer).

Voor Windows Server 2008 gebruikers:
    Klik op Start => Configuratiescherm => Hardware en geluiden => Printers => Bestand => Als administrator uitvoeren => Printer toevoegen.

5. Klik op Een netwerkprinter, draadloze printer of Bluetooth-printer toevoegen (Add a network, wireless or Bluetooth printer).
  6. Klik op De gewenste printer wordt niet vermeld (The printer that I want isn't listed).
  7. Selecteer Een printer toevoegen met het TCP/IP-adres of de hostnaam (Add a printer using a TCP/IP address or hostname) en klik op Volgende.
  8. Voer een IP-adres in en schakel het selectievakje Printer detecteren en automatisch een stuurprogramma selecteren uit (Query the printer and automatically select the driver to use).
  9. Klik op Volgende.
  10. Klik op Diskette.
  11. Klik op Bladeren en selecteer bij de stations die in stap 3 is gemaakt.
  12. Klik op Openen.
  13. Klik op OK.
  14. Selecteer de modelnaam en klik op Volgende.
    Opmerkingen:
    Als er in de lijst in de drivernaam voor uw product 'USB' voorkomt, dan is het toch mogelijk deze driver te gebruiken met een netwerkaansluiting.
  15. Geef de naam van de printer op, selecteer een standaardprinter en klik op Volgende.
  16. Het dialoogvenster voor het afdrukken van een testpagina verschijnt. Klik op Voltooien.

Voor een lokale printer (Voor Windows Vista gebruikers):

1. Maak op uw harde schijf een tijdelijke map voor het gedownloade bestand, bijvoorbeeld C:\bront.
  2. Download het bestand.
  3. Dubbelklik na voltooiing van het downloadproces op het gedownloade bestand om het uit te pakken.
  4. Sluit de USB-kabel aan.
  5. Klik op Start => Configuratiescherm => Hardware en geluiden => Printers => Een printer toevoegen (Add a printer).
  6. Klik op Een lokale printer toevoegen.
  7. Selecteer USB-poort en klik op Volgende.
  8. Klik op Diskette.
  9. Klik op Bladeren en selecteer bij de stations die in stap 3 is gemaakt.
  10. Klik op Openen.
  11. Klik op OK.
  12. Selecteer de modelnaam en klik op Volgende.
  13. Geef de naam van de printer op, selecteer een standaardprinter en klik op Volgende.
  14. Het dialoogvenster voor het afdrukken van een testpagina verschijnt. Klik op Voltooien.

Feedback

Geef hieronder uw feedback. Aan de hand daarvan kunnen wij onze ondersteuning verder verbeteren.

Stap 1: is de software op deze pagina nuttig voor u?

Stap 2: kies, als u 'Niet nuttig' hebt geselecteerd, in de onderstaande lijst de reden van die keuze ('Niet nuttig'). (Meerdere antwoorden toegestaan.)

Stap 3: wilt u nog iets toevoegen?